Sjekk skuta til Stordalen

På messa Båter i Sjøen kan du ta en smygtitt på Petter Stordalens Riva Rivarama.

Publisert

Det finnes bare en slik båt i landet, den ligger nå på båtmessen i Sandvika. Petter Stordalens Riva Riavarama ligger ytterst på Pir A, og ber du pent om lov kan du sikkert få ta en titt om bord i Stordalens syv år gamle klassiker. At Stordalen har sans for mye rock og litt roll, skjønner du med en gang du ser putene i den enorme dobbeltsengen under dekk. Her går alt i sort-hvit, og de klassiske blåe putene med anker, er byttet ut med dyre designerputer med dødningehoder. Båten inngår som en del av flere utstilte Rivaer fra Importør Jon Olav Lefdal.

Båthistoriens sterkeste varemerke

Stordalens Riva er sjøens overhode. Den 44 fot store båten har allerede rukket og bli en av de moderne klassikerne levert fra verftet viss varemerke er blitt selve symbolet på  båt. Sier du Riva så vet alle hva du snakker om, selv de som ikke er spesielt interessert i båt. Dette er ikke den største båten Riva har bygget, men det er den største av de som fortsatt har linjene fra femtitallets legendariske båter. 

Å si at denne båten er minimalistisk blir litt feil. Innvendig er det mørke glassflater og speil som dominerer inntrykket. En stor dobbeltseng, et lite toalett med dusj og noen skap, er det Stordalen har av komfort. Eller, det er ikke helt riktig. Han har også en mannskapslugar med nedgang fra dekk. Der må du ha gode krypeferdigheter og ikke lide av klaustrofobi for og overnatte. Nedgangen til denne lugaren domineres av en stor do midt i glaninga. Men pytt sann, har du 10 millioner til en slik Riva kjøper du ikke denne utgaven for å bruke den som hytte.

Rivaramaen er utstyrt med to MAN dieseler på 800 hk hver seg.  Med 1600 hester til rådighet klarer den 13 tonn båten en toppfart på 41 knop men liker seg best rundt 35.

Legenden Riva ble skapt av den italienske båtbyggeren Pietro Riva allerede i 1842. Da skapte den unge båtbyggeren seg et navn ved å restaurere gamle fiskebåter som hadde blitt tatt av en storstorm. Men det var på 1950 tallet at det tok av for alvor. Da skapte etterkommeren Carlo Riva sine vakre Aquarivaer som ble fylt med filmstjerner og andre selebriteter som frekventerte de italienske og franske rivieraene. Mange av de vakre båtene fra femtitallet lever fortsatt, og i Norge finnes det en egen interesseklubb for Riva-eiere.

Tekniske spesifikasjoner:

Lengde: 13,4 m

Bredde: 3,88 m

Dyptgående: 1,03 m

Vekt: 13,1 tonn

Maks personer: 10

2 X MAN R6-800 hk

Maximum speed:    41,5 knots

Cruising speed:    36 knots

Powered by Labrador CMS