Sjark brant på 17. mai

En sjark brant og sank n ca 20 mil fra Skjervik på selveste 17. mai.

Publisert

Foto: "RS Gjert Wilhelmsen", Redningsselskapet

Birger Kjeldsberg fisket da han merket røyklukt.  - Jeg klarte ikke å komme meg til VHFen på grunn av varmen og branngassene, så nødpeileren og redningsdrakta var det eneste jeg klarte å få ut av styrehuset, forteller Kjeldsberg til redningsselskapet.no.

Hovedredningssentralen fanget opp signalet klokken halv seks om morgenen 17. mai, men brukte tid på å finne ut akkurat hvor signalet kom fra. Da posisjonen var klarlagt, ble et redningshelikopter og redningsskøytene «Gjert Wilhelmsen» og «Erik Bye» sendt ut til posisjonen ca 20 mil ute fra Skjervik.

Etter en time ankommer redningsskøyta og ser både redningsflåten og sjarken, som ryker. Ombord i redningsskøyta ser Birger Kjeldsberg sjarken sin brenne opp og synke, et trist syn. Båten, en Korsø 1040 Work, var ikke året gammel.

Han er glad for å ha reddet livet, og blir berømmet av mannskapet på redningsskøyta for sin snarrådighet. Mobiltelefonen var uten dekning, og VHFen var inne i det varme og røykfylte styrehuset, så nødpeilesenderen var det eneste som kunne varsle omverdenen om ulykken, melder redningsselskapet.no.

Powered by Labrador CMS