Sinte mødre med åpent brev til Bjønøy

To sinte mødre slår nå tilbake mot kritikken fra Naturvernforbundet og miljøverndepartementet gjennom et åpent brev til miljøvernminister Helen Bjørnøy. Her er brevet i sin helhet:

Publisert

To sinte mødre: Åpent brev

Åpent brev til Minister Bjørnøy fra en to sinte mødre,ang giftdumpingen ved Malmøykalven.

En pinlig arroganse er førende når vi ser deg forsvare dine egne, dine overordnedes og dine undersåtters hensikter med å dumpe gift i fjorden. Helhetlig opprydding du liksom.

I egenskap av å være mødre til fire gutter på henholdsvis to måneder, tre , sju og fjorten år, er vi bundet av et ønske om at våre barn og deres barn – og deres barn igjen – får oppleve oslofjorden, varme kvelder nede ved vannet, krypende rundt med knuste skjell og fange krabber, isfiske og u name it!

Hvordan kan folkevalgte og igjen deres embetsmenn og kvinner leke butikk med vårt felleseie – husker du den kameraten du ikke ville ha med deg hjem fordi hun eller han alltid ødela det fineste du hadde?

Herregud … det er PCB og TBT det er snakk om !

Hva med å bruke et trygt deponi som det på Langøya. – Og i 2018 når det er fullt står det nye landdeponier til rådighet; ”for regjeringen har investert en liten del av oljemilliardene til forskning for uskadeliggjøring av giftig avfall og flere landdeponier”. (en tenkt situasjon) Hva med å finne nye metoder for uskadeliggjøring og lagring av giftig avfall som vi kommer til å se mer og mer av i fremtiden. Det blir brukt så mye gift rundt omkring at problemet nok ikke blir mindre. Det ville være noe å fronte for miljøpartiet SV og miljøregjeringen, utvikle miljøteknologi og selge til utlandet.

At det ikke er forbudt å grave opp noe fra ett sted i fjorden og dumpe det et annet sted i samme fjord, betyr ikke at man må gjøre det - det blir som å ”rydde” klærne inn i skapet i en haug, da må det ryddes en gang til senere. Og det er noe vi kvinner vet; at merarbeid i en slik sammenheng er unødvendig. Klærne blir fort stygge av en sånn behandling.  Det passer seg kanskje ikke å sammenligne dette alvorlige tiltaket med rydding av klær, men det er muligens en størrelse du kan forstå. Og hva med alt som rotes opp under mudringen?

Bevis for oss at dere kan holde kontroll med giftig suppe i vann!

Minister Bjørnøy - om du med hjertet i hånden kan fortelle oss at det er trygt å bruke sjøen som dumpingplass; når du tror de vil bruke landveien ved fraktingen av slammet, så blir ikke vi trygge – fordi det er tydelig at du ikke vet hva du snakker om.

Vi foreslår at du setter deg grundig inn i saken, starter på nytt og gjør dette profesjonelt og korrekt! Vi foreslår at du oppsøker opplysninger for og imot, og informerer om grunnlagsmaterialet og retorikken for å akseptere dette prosjektet. Vi foreslår at du gjør jobben din.

Skamme deg skulle du. Vår stemme er tapt.

Med hilsen

Gunvor Langkaas og Anette Scott

Ps …  denne Killingland som du lar prate på dine vegne synes ikke særlig sympatisk når han omtaler 26 000 stemmer mot dumpingen som tre menn i en seilbåt.  En slik form for diskusjonsteknikk passer seg ikke for en mann i hans posisjon. 

Powered by Labrador CMS