Siktet for uaktsomt drap etter båtulykke

Føreren av en daycruiser er siketet for uaktsomt drap etter at han sent lørdag kveld kjørte i en brygge og to mennesker omkom.

Publisert

En mann i begynnelsen av 30-årene og en kvinne i 20-årene mistet livet, og en mann ble hardt skadet i en båtulykke ved Åros i Røyken kommune lørdag kveld.- Alle fire som var om bord er hjemmehørende i Røyken og Hurum, sier lensmann Reidar Foss ved Hurum lensmannskontor til VG Nett søndag morgen.Den hardt skadede mannen er i midten av 30-årene og føreren i slutten av 30-årene.

- Bakgrunnen for siktelsen er at han har kjørt for fort i mørket i et trangt sund, sier lensmann Reidar Foss i Røyken og Hurum til NTB.

Siktet i saken

Hvordan stiller den antatte båtføreren seg til siktelsen?

- Det har jeg ingen kommentarer til. Han har vært i et foreløpig kort avhør. Det skal legges til at dette er en enorm belastning for han. Han blir tatt hånd om av sin familie. Det blir ikke mer avhør av han i dag, sier Foss søndag ettermiddag til VG-nett.

Det ble tatt rutinemessig blodprøve av mannen etter ulykken.

Ifølge Foss var de tre mennene i båten gode kamerater. De kjørte i retning Åros da ulykken skjedde.

Politiet går ut i fra at det var den siktede som kjørte båten.

- Vi har ingen grunn til å tro noe annet. Båten er eid av en av de andre tre personene, sier Foss.

Gikk på grunn

Det var klokken 22.15 lørdag kveld at politiet i Søndre Buskerud fikk melding om en 20 fots fritidsbåt som hadde gått på grunn etter å ha truffet en brygge utenfor Killingholmen ved Åros i Røyken kommune.

- Ifølge vitneopplysninger kom båten i forholdsvis stor fart og traff brygga. De som var om bord falt i vannet. En ble funnet omkommet i vannkanten nokså umiddelbart, og en person som var skadet, ble kjørt til sykehus, ifølge Foss.

Lensmannen mener at høy fart kombinert med mørke og innkjørsel i et trangt sund, er årsaken til ulykken.

Stor leteaksjon

Da politiet først kom til ulykkesstedet var en person savnet. Hun ble senere funnet omkommet av dykkere, flere hundre meter fra ulykkesstedet.

Fordi luftambulansen står på bakken på grunn av askeskyen fra Island, ble den skadede 30 år gamle mannen fraktet med brannbåt til Oslo. Ifølge Ullevål sykehus har han alvorlige bruddskader, men tilstanden er stabil.

Powered by Labrador CMS