Seks vannleker testet

Båtliv har testet vannleker i samarbeid med TV2 Hjelper deg. Her er testpanelets dom over de seks vannlekene (film).

Publisert

Vi valgte seks forskjellige leker, alt fra den enkle klassiske ringen beregnet på én person, til «banan» og mer kuriøse tomanssleker i ymse varianter. Testen ble gjort med en Buster Magnum med vannskibøyle. Mangeårig instruktør ved Tomm Murstad sjøleir, Atle Mordt , som har lang erfaring i føring av båt med vannleker på slep. Testpanlet var Asker-seilerne Steffen Hansen (15) og Carl Hermann Corneliussen  (15), samt Caroline Lenngren (19) og Pernille Juell (19). De to siste har jobbet og vært elever ved Tomm Murstad sjøleir i mange år, og har prøvd de fleste actionfylte leker som kan henges etter en båt.

Følgende leker ble testet, og kan lese om på trykk i Båtliv nummer 5, og sees på TV2 kl 20.30 i kveld:

Kwik -Tek Airhead Blast, Ring for en person

Dette er klassikeren, den originale ”rumperisteren” for en person. Den ser traust ut, men er faktisk den morsomste av alle, mener Pernille, som tok noen spekatulære baklengs saltoer i det hun falt bakover i bølgene. – Denne kan kjøres saket etter en snekke eller seilbåt med et lite barn oppi, som bare kan ligge behagelig og kose seg, og den kan kjøres hardt hvis man har en erfaren båtfører som vet å ta høyde for den store farten man får i yttersvingen hvis man krysser over kjølvannet.

Veil pris  kr 498

Levert av maritim.no

Vapor

Kan kjøres sakte og stabilt, men egner seg også tilgi litt mer gass, og svinge fra side til side for å gi passasjerene mer action. Man kan sitte to sammen. – Dette er gøy, samtidig som det medfører en risiko for at begge faller ut på samme side og kolliderer i hverandre før de havner under leken, utdyper Carl Hermann, som testet Vaporen sammen med Steffen. De mener derfor leken passer til litt eldre barn/ungdommer.

Pris: ca kr 3090

Levert av http://www.jobesports.com via fluid.no

 

Duo-sling

Som navnet antyder, er også denne for to personer. – Denne var helt fantastisk å sitte i, og kan brukes på flere måter, sier Pernille og Caroline, som testet duoslingen. Den passer nok for litt mindre og lettere personer enn oss for å fungere optimalt, mener jentene, som begge er russ i år.

Pris: 1 999

Levert av bestmarin.no

 

Torpedobanan

– Denne overrasket oss positivt. Den ser ganske kjedelig ut, men viste seg å være veldig morsom. For det at den er ustabil gjør den også morsom, hvis man krysser over hekkbølgene. Kjører man rett frem skjer det ikke så mye, men utenfor hekkbølgene velter den, og det gjør det litt mer spennende, sier Pernille, som hadde med seg Carl Hermann og Caroline på turen. Tenåringene understreker samtidig at de litt for store for denne 206 cm versjonen av ”banan”, som passer bedre til mindre barn. At den holdt dem oppe, til tross for at de er såpass store, var likevel et pluss.

Pris: kr 2 390

Levert av bestmarin.no

 

Kwik-Tek Breakout slepebrett

Man ligger  på magen og kommer nærmere vannet, men uten at man må anstrenge seg for å holde opp hodet. Dette gir mer action følelse. Plasseringen av håndtakene gjør det vanskelig å holde seg ordentlig fast, særlig når den i tillegg er ha en jevn og glatt overflate, mener ungdommene.

Pris: kr 698

Levert av maritim.no

 

Hydra brett

– Nærheten til vannet gjør at man blir liggende og holde hodet opp. Dette er slitsomt i lengden, og gjør at man lettere får en sleng hvis man treffer selv en liten bølge. Den bør derfor brukes kun i lav fart og flatt vann, men passer fint til mindre barn hvis sjåføren under disse forholdene. (77 kg max på pakken) I dag var det en del bølger, og jeg måtte til slutt gi opp på grunn av at jeg var sliten av å måtte holde hodet opp hele tiden, sier Carl Hermann om denne lille, lette enmannsleken. Han erfarte også at han falt av hver gang han forsøkte å svinge.

Pris: ca kr 1090

Levert av http://www.jobesports.com via fluid.no

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS