FESTIVAL: Klart for ny folkefest i Risør. Trebåtfestivalen braker løs i dag, her et hyggelig motiv fra en tidligere festival. Foto: Atle Knutsen.

Trebåtfestivalen i gang

Det er ventet storinnrykk av barn og voksne til tradisjonsrike Risør Trebåtfestival som starter i dag. Her kan folk suge inntrykk, beundre unike fartøy, la seg underholde, høre spennende foredrag og kanskje delta i viktige diskusjoner om både miljøet og trebåtens fremtid.

Publisert Sist oppdatert

Det er ventet mellom 10- og 15.000 mennesker til vakre Risør i løpet av de nærmeste dagene, fra torsdag 4. til og med lørdag 6. august.

FESTIVALLEDER Kari-Anne Røisland gleder seg til hektiske dager i Risør. Foto: Trebåtfestivalen.

Lettere hektisk

-Det går for fullt her nå, sier en lettere hektisk festivalleder Kari-Anne Røisland til Båtmagasinet. Hun understreker at alt er under kontroll, så godt som det lar seg gjøre, bare noen timer før fiskeri- og havminisiter Bjørnar Selnes Skjæran åpner årets utgave av Risør Trebåtfestival. På festivalens åpningsdag er det også ventet besøk av tidligere statsminister Erna Solberg.

På årets festival vil 120 små og store fartøy ligge til kai. Tradisjon tro blir det både motorbåtdefilering og regattaer både med seil- og robåter. Det blir stor aktivitet også i byen og langs bryggene, med både utstillinger og salgsboder.

Unik trebåtfest

-Enten du er båteier eller en av de mange som nyter kystlivet og kystkultur, er Risør Trebåtfestival noe du må besøke, sier festivallederen. Risørs unike trebåtfest er blant de aller viktigste og mest populære trebåt og kystkulturarrangementer i hele Europa.

FEST OG STEMING: Under trebåtfestivalen er det alltid god stemning både blant utstillere og publikum. Foto: Atle Knutsen.

-I år ser vi også frem til viktige diskusjoner om det grønne skifte, sier festivallederen. Hun har invitert sjøfartsdirektør Knut Arild Hareide til samtale med kystdirektør Einar Vik Arset om det viktige temaet «Går skifte til grønn teknologi fort nok og hvordan vil dette berøre fritidsbåtene»?

Barna i sentrum

Fremfor alt blir det fest og glede i tre dager til ende – med trebåten i sentrum fra morgen til kveld.

-Få med at Barnas Trebåtfestival er viktig for oss. I år har vi satset spesielt på barna, og det er en rekke programposter hver dag som både gøyale og spennende for de små, sier Kari-Anne.

Kjente og ukjente artister, kunstnere og foredragsholderne vil også sette sitt preg på Risør gjennom tre tettpakkede festivaldager. Det komplette programmet kan du lese på hjemmesiden til www.trebåtfestivalen.no.