Kuldesjokk: Selv om det er vår i luften enkelte steder i landet, er det svært kaldt i vannet. Illustrasjonsfoto: Redningsselskapet.
Kuldesjokk: Selv om det er vår i luften enkelte steder i landet, er det svært kaldt i vannet. Illustrasjonsfoto: Redningsselskapet.

14 personer druknet i første kvartal

Syv personer omkom i drukningsulykker i mars. Så langt i år har 14 personer druknet i Norge, viser Redningsselskapets drukningsstatistikk. Det er to færre enn på samme tid i fjor.

Det er kun menn som har omkommet i drukningsulykker så langt i år, melder Redningsselskapet i sin drukningsstatistikk. Fem var mellom 15 og 25 år, mens fem var 60 år eller eldre.

Ingen i fritidsbåt

Seks av de 14 drukningsulykkene i første kvartal er relatert til båt eller vannsport. Tre personer druknet i fritidsbåthavner, sannsynligvis etter fall mellom båt og brygge. En person omkom også etter fall mellom land og en passasjerbåt. Det har også vært en kiteulykke, en drukningsulykke fra et fiskefartøy.

Tre ulykker er kategorisert som fall fra land. To personer har druknet i basseng innendørs, og to personer omkom etter at en bil kjørte ut i en elv. Det har også vært én ulykke under dykking.

Ulykkene i mars

Sju personer omkom i drukningsulykker i mars.

  • En mann i 70-årene ble funnet omkommet i en småbåthavn i Molde.
  • En 60 år gammel mann ble funnet livløs i sjøen i en båthavn i Kristiansand.
  • En mann i 30-årene døde i en kiteulykke i Førresfjorden i Karmøy kommune.
  • To gutter på 16 og 18 år omkom etter at bilen de satt i kjørte utfor veien og havnet i en elv i Lund kommune. En tredje tenåringsgutt overlevde ulykken.
  • En 25 år gammel mann ble funnet livløs i et basseng i Pirbadet i Trondheim, og døde senere på sykehus.
  • En mann i slutten av 60-årene ble funnet omkommet ved Bystranda i Steinkjer.

Så langt i år har én norsk statsborger druknet i utlandet. En mann i 80-årene funnet omkommet etter å ha gått gjennom isen på en innsjø i Årjäng kommune i Sverige i starten av mars.