Nytt støttefartøy:

DÅP AV NYTT FARTØY: President i Redningsselskapet Jon Rysst, gudmor Fredhild Sæthre, giver Torbjørn Josefsen og generalsekretær i Redningsselskapet Grete Herlofson.

Arronet 35 til Redningsselskapet

Fredag ble Redningsselskapets nyeste fartøy, «Inger Johanne», døpt i Svolvær.

Publisert Sist oppdatert

Støttefartøyet er av typen Arronet 35 Surprise Work, med en topphastighet på 45 knop og utrustet med blant annet kran og stort lastedekk. «Inger Johanne» vil inngå i Redningsselskapets beredskap ved stasjonen i Svolvær.

«INGER JOHANNE»: Redningsselskapets nye støttefartøy er en modifisert Arronet 35 Surprise Work med doble Mercury 300 og en toppfart på 45 knop.

Båten er gitt av Torbjørn Josefsen, til minne om og oppkalt etter hans kone, Inger Johanne:

– Vi har bestandig vært veldig glade i sjøen, og har hatt mange båter, forteller Torbjørn Josefsen, som bor med utsikt til Redningsselskapets stasjon i Svolvær, og nå også til det splitter nye fartøyet.

Josefsen har testamentert store deler av sin egen og Inger Johannes arv til Redningsselskapet

I 2022 løste redningsskøyta i Svolvær, «Sundt Flyer», 210 oppdrag, der hovedvekten var knyttet til fiskerinæringen. Nå får mannskapet enda et verktøy, som blant annet kan inngå i søk- og redningsoppdrag, brukes som plattform til dykking og bistå i oppdrag for å verne miljø og hindre forurensing.

ARVEN: Foruten det nye fartøyet har Torbjørn testamentert vekk en betydelig del av arven til RS.