SOMMERLIG: Med sin nye 35 fots T-Top-båt vil finske Quarken møte sommeren litt mer lettkledd. Foto: Produsent.
SOMMERLIG: Med sin nye 35 fots T-Top-båt vil finske Quarken møte sommeren litt mer lettkledd.

Lettkledd Quarken med T-Top

Nykomlingen Quarken 35 Cabin, som første gang ble vist i Düsseldorf i januar i år, vil snart få en mer lettkledd søster, en T-Top-versjon.

Publisert Sist oppdatert

Fakta: Quarken 35 T-Top

Lengde i meter: 10,68

Bredde i meter: 3,48 (11,42 fot)

Vekt i kilo: 4 800

Dyptgående i meter: 1

Motorer: 2x300hk

Antall passasjerer: 10

Køyeplasser: 2+2+2

CE-klasse: C/B

Toppfart i knop: 44

Drivstoff i liter: 700

Ferskvann i liter: 120

Det finske verftet opplyser at T-Top-versjonen av Quarken 35 skal lanseres rett etter sommeren i år. Da nyheten i cabinversjon kom ved årsskiftet, ble den med rette omtalt i Båtmagasinet som en sportslig turbåt i den øvre mellomklassen.

Dette er en båt med særdeles friske linjer, steppete skrog, lyst, minimalistisk design og - ikke minst - store påhengsmotorer - det stikk motsatte av de mer tradisjonelle, skandinaviske dieselcruisere, var formuleringen i vår omtale. 

UTBRETT: Begge skrogsidene akter kan foldes ut og gi den store solsengen en spennende sosial omramming. Skisse: Produsent.
UTBRETT: Begge skrogsidene akter kan foldes ut og gi den store solsengen en spennende sosial omramming. Skisse: Produsent.

Quarken 35 T-Top bygges på samme lest som cabinversjonen og har 2x300 Yamaha som standard. T-Top-varianten blir først og fremst en båt for de gode soldagene, med nedfellbare skrogsider og en gedigen solseng midtskips akter. Under dekk i den fremre delen er det både en stor dobbeltkøye og et romslig toalettrom.

Skroget er vakuuminjisert med tanke på vektreduksjon og dette skal ifølge produsenten bety et sterkere skrog, god fart og lavere drivstofforbruk. Toppfarten er oppgitt til 44 knop.