Prøvekjørt: Sailfish 30 MC

Helplanende sportsbuss.Radikale Sailfish 30 MC byr på sjøsikkerhet og håndbygd kvalitet, men den finske båtener strengt tatt ikke mer enn en dagsturbåt.

Publisert

Grunnet det store fordekket er det ingen separat sovekabin i 30 MC, og verftet har heller ikke bygget lugar under salongen. Båten er dermed primært en dagsturbåt – med meget fine sjøegenskaper. Og der 26-foteren krever aktiv jobbing, er 30-foteren imponerende stabil og rask, stort sett uten at det er behov for å røre trim og flaps.

Båten vi prøvekjørte hadde en 370-hesters Volvo Penta D6 under akterdekket, og skroget klarte virkelig å utnytte kreftene. En toppfart på vel 40 knop er imponerende, mens store og små bølger fra alle kanter ble taklet med perfekt ro, uten tunge slag og uten at kursen ble påvirket. Svingeegenskapene følger opp, det var ikke noe problem å legge roret fullt over, selv på toppfart. Ifølge Sailfish-eier Åge Björklund har den finske kystvakten fattet interesse for modellen, nettopp grunnet sjøegenskapene.

Førerplassen er komfortabel og funksjonell, med et solid yrkesbåtpreg; passasjerplassene er gode, og interiøret holder høy standard. I likehet med Sailfish 26F har 30-foteren en omfattende standard-utstyrsliste, og selv om 30 MC primært er en rask og rommelig dagsturbåt, er også lengre turer naturligvis fullt mulig. Ifølge verftet er en versjon med forkabin på tegnebrettet. Sailfish 30 med lugar vil nok bli en sterk konkurrent til mer tradisjonelle turbåter.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS