Princess X 95 'Lidia ll' dro på jomfrutur fra England til Norge.
Princess X 95 "Lidia ll" dro på jomfrutur fra England til Norge.

Storfint besøk i Oslofjorden

Den splitter nye yachten «Lidia ll» av type Princess X95 ruvet godt i Vendelsundet mellom Nesøya og Brønnøya i Oslofjorden. Se video.

Publisert Sist oppdatert

I langsom majestet skled den 97 fot lange yachten rolig mellom de to øyene i Oslofjorden, som forbindes med en kabelferge der fergepassasjerene ble stående og stirre i stedet for å sette fergen i bevegelse over sundet.

Den 29 meter lange og 6,65 meter brede yachten ble sjøsatt våren 2023, og dro nokså direkte på jomfrutur til Norge, der den har seilt langs kysten.

Mandag 10. juli ankom den 29 meter lange superyachten Haugesund der den ble liggende til tirsdag morgen, skriver Haugesund Avis.

Båten er bygget i år og er en Princess-yacht av typen X95. Den seiler under engelsk flagg og kom ifølge Bergensavisen, som skrev om båten da den var i Bergen, til Norge fra London. Basisprisen for denne yachten er 115 millioner kroner, ifølge ItBoat.

Før Bergen var den innom flere havner nord på Vestlandet, blant annet Geiranger og Fosnavåg.

Etter oppholdet i Bergen har den blant annet besøkt Rosendal. Yachten er ikke den første som har vært innom Rosendal i sommer.

Yachten kan ha åtte gjester om bord i tillegg til fem besetningsmedlemmer inkludert skipets kaptein, ifølge nettsiden Superyatchtimes.

Lengde: 95 fot (29 meter)

Bredde: 21,1 fot (6,65 meter)

Dybde: 2 meter

Deplasement: 97 tonn

Maskiner: Doble MAN V12-1900