Praktisk familiebåt fra Marex

Norske Marex ACC 370 er første akterkabinbåt som lanseres i Europa på over ti år.

Publisert

Norske Marex har utviklet en banebrytende båt med stor akterkabin og elegante linjer. Marex ACC 370 koster 2,8 millioner kroner.  37-foteren minner om et lite skip med brede dollbord og fordekk.

–    Grunntanken har vært å lage en båt det er lett å bevege seg rundt i, med plass til en stor familie som har  lyst på to separate kabiner, samt en liten ekstralugar, sier designer og styreleder Espen Aalrud til Båtliv.   Båtliv var med på aller første prøvetur med den nye Marex ACC 370 på vei til messa Båter i sjøen i september.

–    Vi har ønsket å lage en miljøvennlig og komfortabel bobåt med tidløs design som skal gi god annenhåndsverdi, sier Aalrud til Båtliv i det vi legger båten i plan i Oslofjorden. Målgruppen er familier og voksne folk som ønsker en trygg og god bobåt.

I godt vær er Marex ACC 370 en usedvanlig åpen og luftig båt, som byr på en stor solseng på fordekket og en stor solseng akter over akterkabinen. I dårlig vær kan hele cockpiten og solsengen akter dekkes av kalesjer.

Miljø

Marex ACC 370 er ikke bygget for høy fart. Toppfarten ligger rundt 30 knop og  marsjfarten rundt 25 knop. Motoren er en enkel Volvo Penta D6 på 435 hestekrefter. – Vi har valgt enkel motor installasjon og strak aksel for å få ned drivstoffutgifter og servicekostnader, sier Aalrud.

Les prøvekjøring av den nye Marex ACC 370 i Båtliv 8 2009.

Se flere båter på batguiden.no – Norges største båtutstilling på nett

Powered by Labrador CMS