POLERING AV PLASTBÅTER
1: Før man påbegynner poleringen er det viktig å vaske båten godt. Det er viktig at båten er helt ren, da skitt og sand kan lage riper i plasten når du senere skal polere. Vi anbefaler å vaske to ganger med to forskjellige vaskemidler. Først ...
2: Deretter bør man vaske med et surt vaskemiddel, gjerne med sitronsyre/sitrusrens. Vil du fjerne de gule stripene som ofte kommer i vannlinjen kan du benytte oxalsyre som du får kjøpt på apoteket.
3: Er båten matt bør man rubbe grundig. Vi anbefaler en roterende polermaskin. Skal du kjøpe en så tenk litt på maskinens størrelse: En stor maskin gjør jobben raskt, men det kan være steder på din båt hvor det er vanskelig å komme til. Dette er ...
4: Man kan også bruke en fastere rubbing, med konsistens mer som en pasta. Den er grovere og egner seg bedre til spesielt matte og skitne steder. Rustrenner kan fjernes med en slik grov pasta. Rubbingpasta er også godt egnet på steder der en vil ...
5: Etter rubbingen er det viktig å polere med en polish.
6: Dersom båten er veldig matt kan det være en idé å bruke polermaskinen til å vannslipe med en fin slipeduk. Er utgangspunktet veldig dårlig bør man begynne med grovhet 2000, men om det ikke er så ille kan det være det holder med 4000. Husk at ...
7: Resultatet etter polishen ser veldig bra ut, men tar du deg tid til å legge voks til slutt får du et resultat som holder seg over lengre tid.
8: Tar man snarveien og legger voks på like etter rubbingen kan man få striper etter rubbingen som vil synes. Dette fjernes med polish før voks.
9: Når du polerer med polish er det lurt å bruke roterende bevegelser. Når du siden legger voks oppå polishen er det lurt å arbeide i vinkelrette bevegelser, slik illustrasjonen viser.
10: Så var vi ferdige! Nå er det bare å sette seg ned og nyte synet av den blankpolerte båten. Det går fort en dags arbeid, men så får du jammen en flott båt til slutt.

Polering av plastbåter

Nye plastbåter skinner i solen. Om du vedlikeholder båten hvert år holder den seg blank. Tar du litt lett på det og lar humla suse for mye, så blir båten fort matt etter flere års bruk.

Publisert Sist oppdatert

Båten fungerer jo godt fortsatt, men den store gleden over en blank og skinnende båt blir langsomt borte. Men det er likevel håp for gamle, matte plastbåter. Med godt utstyr, gode kjemikalier og en dags hardt arbeid kan båten bli nesten som ny. Gjør du det grundig blir resultatet bra og varig. Gjør du det halvveis ser det bra ut til å begynne med, men etter en halv sesong kommer syndene til syne. Her viser vi hvordan vi gjorde det da vi ga vår gamle Saga 7000 en skikkelig oppfriskning.

Utstyret

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER