ROTASJONSTØPT: Pioner 16 Explorer er lansert til båtsesongen 2021.
ROTASJONSTØPT: Pioner 16 Explorer er lansert til båtsesongen 2021.

Lanserer Pioner 16 Explorer

Nyheten Pioner 16 Explorer skal fylle ut den største delen av modellutvalget, og ventes å bli den norske produsentens bestselger.

Publisert

Til båtsesongen har båtprodusenten på Bjørkelangen lansert en ny modell, og føyer seg i rekken av nylanseringer de siste årene. I fjor lanserte produsenten Cipax båten Pioner 15 Allround, og året før Pioner 14 Active.

– Denne båten er stødig, romslig og har mye tilleggsutstyr for at du skal få en god opplevelse og mest mulig ut av tiden på sjøen, sier teknisk sjef Lars Haugli hos Cipax. Han forteller videre at de opplever en trend i markedet der det etterspørres mer utstyr for å skreddersy sin båt.

– Vi tilbyr derfor forskjellig utstyrsalternativer til vår Pioner 16 Explorer, for eksempel bred konsoll, en eller to smale konsoller med hydraulisk styring, forskjellige sitteløsninger i tillegg til mye nyttig utrustning, sier Haugli.

Den nye båten beskrives av produsenten som lettplanende, og den er som de andre modellene selvdrenerende. Pioner 16 Explorer har samme type v-bunn som på Pioner 17 Flexi. Den har fått kraftige steglister som ifølge produsenten gir godt løft i båten og oppfører seg behagelig på sjøen. Pioner 16 skal ha lav planingsterskel og er godkjent for maks 60 hk motor som gir godt fartspotensial.

Haugli tror Pioner 16 Explorer ligger godt an til å bli den nye storselgeren med allerede over 200 forhåndsolgte eksemplarer, før den har kommet ut i butikkene.