Også motorbåter i Europe Week 2014

Av de  nesten 100 båtene som er påmeldt til sommerens store klassiker er også flere motorbåter.

Publisert

Hovedbilde: «M/Y Barnegat» er en av båtene som deltar i Europe Week 2014. Den er konstruert av Jan H. Linge og ble bygget i 1958. Båten er 14,5 m lang og 4,2 m bred.

(Foto: John Arne Johansen)

En av sommerens store begivenheter for båtfolket her hjemme er den internasjonale regattaen for klassiske båter som starter i Sandefjord 15. juli og fortsetter i Son og Oslo med avslutning 22. juli på Norsk Maritimt Museum.  100 båter deltar. Ti av disse båtene deltok også i den første Europe Week-regattaen i Norge for 100 år siden.  Den gang som nå arrangeres seilasene som et ledd i Grunnlovsjubileet.

Selv om majoriteten av båtene er klassiske seilbåter, vil også en del av våre vakre motorbåter av eldre årganger delta i sommerens samling. Det er medlemmer av den norske Motor Boat Club og Furuholmen-klubben som stiller med sine velholdte og elegante fartøyer. Noen av båtene vil også ta med presse og VIP-besøkende ut på regattabanene. Alle båtene vil ligge på utstilling i havnene etter seilasene. 

I Sandefjord er alle båtene samlet på det flotte marinanlegget på Framnæs, litt utenfor sentrum på østsiden av fjorden. I Son vil hele havnen være fylt med deltagende båter og i Oslo samles flåten på KNS' havn på Dronningen.  Det er ventet stort publikumsbesøk alle steder. Bildene viser to av båtene som deltar i regattaen.

Powered by Labrador CMS