Nye eiere av Nord West & Najad

Runo Gillholm med kompanjong har kjøpt Nord West & Najad fra konkursboet, men det er usikkert om de får startet opp båtbyggingen.

Publisert

Jessica Martinsson viser Nord West og Najad på Boot i Düsseldorf. Arkivfoto

Den nye eieren av Nord West & Najad har i 20 år drevet Gillholms marina. Planen er å starte opp igjen produksjonen av de kjente båtene på Orust i Sverige, men først må de nye eierne komme til enighet med den gamle eieren, Benny Martinsson. Han har har tegnet og konstruert alle Nord West båtene.

Det er den Svenske avisen Bohusläningen som melder dette på sine nettsider. Onsdag var det klart at Runo Gillholm har sammen med en hemmelig kompanjong, kjøpt konkursboet. 

Men for å kunne produsere båtene må nye avtaler skrives.

Benny Martinsson, som har tegnet og konstruert alle Nord Westbåtene har en opphavsrett til Nord Westbåtene. Når det gjelder Najad båtene er det flare utenlandske konstruktører pluss Benny som eier design og konstruksjonsretten. Så det betyr at de nye eierne ikke kan bygge før de har fått en avtale med Benny og de øvrige konstruktørene.Dermed er ikke siste ord sagt i denne saken og de nye eierne vil treffe Benny om en stund for å se på mulighetene fremover, ifølge Bohusläningen.

Powered by Labrador CMS