TIL JOLLA: Yamaha lanserer i disse dager en helt ny, tosylindret 6-hester. (FOTO: PRODUSENT).

Ny Yamaha 6 hk og flere nye funksjoner på småmotorerene

Denne våren lanserer Yamaha en ny tosylindret, 6 hk utenbordsmotor med 212 cc slagvolum. Den er tilgjengelig med forlenget rorkult, men kan også utstyres med fjernstyring.

Yamaha har også flere andre nyheter denne våren i det nedre effektsegmentet, blant annet på sine 25 og 15-hestere, samt power trim og tilt, elektrisk start og fjernstyring på Yamaha T9,9.

FLERE FUNKSJONER: Yamaha har flere nye funksjoner på flere av sine nye småmotorer. (FOTO: PRODUSENT).

Den nye sekshesteren vil bli solgt parallelt med den nåværende seks hester (F6F) som er en énsylindret og noe lettere enn nye B6 som veier cirka 20 kilo.

Den nye motoren har et høyt dreiemoment som gjør at den også passer på større og tyngre båter og skal i tillegg være økonomisk i drift. 9,9-hesteren har fjernkontroll som tilvalg, elektrisk start og tilt og leveres også med ekstra lang stamme (62 centimeter).

I størrelse 15 hestekrefter kommer den japanske produsenten med en modell som også kan leveres med el-start, fjernkontroll og elektrisk tilt.

Selv Yamahas 25 hk finnes nå med elektrisk trim og tilt, selv på modellene med kort stamme. Dermed kan motoren brukes på grunt vann og er praktisk for den som ofte tar den ned og opp på båthenger.