Neste år må alle ha båtførerbevis
Neste år må alle ha båtførerbevis

Neste år må alle ha båtførerbevis

Regjeringen jobber med planer om å innføre en ordning med obligatorisk båtførersertifikat, som skal være på plass før sommeren neste år.

Publisert

–    Dette bør være på plass før båtsesongen neste år, sier stortingsrepresentant Svein Roald Hansen (Ap) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Generalsekretær Jan H. Syvertsen i Kongelig Norsk Båtforbund hilser forslaget om obligatorisk båtførerbevis velkommen, skriver Dagsavsien.

–    Utgangspunktet for det obligatoriske båtførersertifikatet bør være dagens frivillige båtførerbevis, og så må vi finne en smidig ordning for dem som allerede har kjørt båt i mange år. Erfarne båtførere bør på en ubyråkratisk måte få en enkel test, sier Svein Roald Hansen til Dagsavisen.

Han ser for seg at det kanskje blir to grader av båtførersertifikat, slik vi i dag har for tung og lett motorsykkel. I dag kreves det et eget kystskippersertifikat for båter som er over 50 fot.

Svein Roald Hansen regner med å ha støtte for forslaget blant de rødgrønne regjeringspartiene. Til Båtliv har den rødgrønne regjeringen tidligere sagt at de vil komme med forslag til obligatorisk båtførersertifikat.

Powered by Labrador CMS