PRAKTISK: Sjøegenskaper og praktiske løsninger trumfer design når mindre styrhusbåter skal lanseres. Her er nyheten Norbas P570.

Gammelt NB-skrog vekket til live

Hege og Petter Træet har drevet Pats Garage i NB-lokalene på Askøy i to år. Nå er begrepet «maritime tjenester» også utvidet med reell båtproduksjon. Nyheten Norbas P570 er på plass på Båtmessen på Sotra som åpner torsdag.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg fant et interessant skrog liggende opp ned utenfor Norsk Modell & Formplast for et par år siden. Jeg trodde det i sin tid bare ble bygget store båter hos NB-marine, men det viste seg at denne 19-foteren også var et produkt fra deres hånd, selv om det aldri ble noe ut av den, sier Petter Træet til Båtmagasinet. Det ble starten på et samarbeid med Norsk Modell & Formplast. Og Pats Garasje flyttet inn i NBs tidligere lokaler på Askøy.

STYRHUS ELLER IKKE: Norbas P570 levers med eller uten styrhus. Pats Garage baserer seg på kundetilpasset produksjon.

Med eller uten styrhus

De første versjonen av Norbas P570 er levert med sideplassert styrhus, men mange andre løsninger, basert på kundens ønsker og behov, leveres også, både uten styrhus, midtstilt styrhus, eller med både én eller to vindskjermer.

Demobåten, som skal vises på årets messe, er den samme båten som ble benyttet som «SAR»-båt under fjorårets utgave av Bergen Poker Run. Den er utstyrt med en 80 hesters motor, men en standard båt vil greie seg helt fint med en 60 hester, sier han. P570 blir en konkurrent til både Øien, Hobby og Sting som leverer tilsvarende løsninger.

«De stygge andungene»

– Vi konkurrerer vel om å ha de styggeste andungene, smiler han. Her er det ikke design som er viktigst, men sjøegenskaper, mye dekksplass og praktiske løsninger. P570 er formstøpt med bunnforsterkere og hele dekket støpt i divinycell. I baugen har den en liten kjøl som ifølge produsenten som gjør den ekstra stabil i spesielt dårlig vær.

Skroget er stylet og pimpet etter alle kunstens regler. Det er en helt ny båt som nå har sett dagens lys - etter 10 år tunge år opp ned på Askøy.

FAKTA: NORBAS P570

Lengde i meter: 5.70

Bredde i meter: 2.20

Antall personer: 7

Vekt bagasje og passasjer i kilo: 700.

CE-kategori : C

Den serieproduserte båten er CE - godkjent med 45 Kw/60 HK.

Kan også godkjennes med med 60 KW og 80 HK, men da går passasjerantallet ned med 2 personer, og vekten går fra 700 kg til 500 kg.

Pris standard båt: Cirka 250.000 kroner med 60 hk.

HELÅRS: Pats Garage, som produserer P570 basert på gamle NB-former På Askøy, har utviklet en båt til helårsbruk.