Nå skal teinetyvene tas
Nå skal teinetyvene tas

Nå skal teinetyvene tas

Hobbyfisker Karl Fredrik Skroge Hansen fra Åsgårstrand  tar i bruk kreative metoder for å ferske både hummer og teinetyver.

Publisert

Det er Tønsbergs Blad som skriver om hobbyfiskeren Karl Fredrik Skroge Hansen. Han er relativt fersk når det gjelder hummer og krabbefiske, men er allerede lei tyveriene av teinene, og at ingen av dem blir tatt.

Forrige uke satte han opp et speilreflekskamera med video på et høydepunkt. Samtidig var han på jakt med lokkeender, og fulgte med på aktiviteten rundt teiene. En mistenkelig båt holdt på rundt teinene hans, skriver Tønsbergs blad. Skorge Hansen og kameraten lå bare 35 meter unna, og måtte varsle da båten holdt på å kjøre på lokkeendene deres. Seinere viste det seg at speilreflekskameraet hadde stoppet opptaket. Skorge Hansen sier til Tønsbergs Blad at han nå skal skaffe seg ordentlig utstyr, og ta dem neste gang.

Han forteller til lokalavisen at han også har laget tegninger på en teine med et tynt betongdekke i bunnen og innstøpt GPS. Dermed kan han spore tyvene om de blir stjålet. Den samme teinen får da hengelås slik at det ikke skal være mulig å sjekke fangsten uten å stikke hånden i hullet eller å åpne den. Men han nøyer seg ikke med denne løsningen.

– Jeg vil også sette opp et viltkamera som ved bevegelse tar et bilde og sender til min mobiltelefon. Kameraet tar bilde med infrarød, så det er ingen blits, sier han til Tønsbergs Blad, og legger til.

– Neste år skal ingen hummertyver føle seg trygge.

Powered by Labrador CMS