Sommertokt 2019

Møt oss på sommertokt

Båtliv og VG drar i dag på sommertokt med en Sealine C330. Turen går en uke til Sørlandet, og vi vil gjerne møte folk underveis til båtprat.

Publisert Sist oppdatert

Båtliv reiser nå på tokt sammen med VG for å sanke historier om båtliv og båtfolk, og havner og farvann, langs Sørlandskysten. Vi kommer til å ha enkle konkurranser på Båtlivs Facebookside, hvor folk skal gjette navn på steder vi besøker. Deltagerne får tilgang til prøve Båtliv digitalt i en måned. Det er helt gratis, og du får tilgang til hundrevis av artikler om havner og farvann og båter og utstyr.

Du kan også benytte deg av vårt sommertilbud. Prøv Båtliv gratis i en måned her

Starten går i dag fra Vollen, og deretter går ferden til Holmestrand, Risør, Tvedestrand, Grimstad, Lillesand og Ny Hellesund, litt avhengig av været.  Vi tester båt for Fjordsailing, og om dere ser en brun Sealine C330 med klistremerker og vimpler, er det høyst sannsynlig oss. Vi gleder oss til å møte lesere på turen.

Les også: Norges beste havner

Toktet starter nå fra Vollen, som er et sjarmerende tettsted i Oslofjorden med mye å by på for båtfolket. Her har det faktisk bodd mennesker i over 7000 år, men stedet er blitt stadig mer populært de siste årene. En av Norges mest kjente båtbyggere gjennom tidene holdt til her. Det var Jensen & Anker båtbyggeri, som blant annet bygget Roald Amundsens polarskip Maud. Maud ble hentet hjem fra Canada til Norge i fjor på initiativ fra Oslofjordmuseets trebåtsamling, som holder til her.

Les historien om Mauds ferd hjem fra Canada her

I dag er det både en italiensk restaurant og en fin marina her med døgnåpen drivstoffpåfylling, og vi finner forhandlere av kjente båtmerker som Hanse, Sealine og Princess.

Les også Det er på Vollen Marina det skjer