Yamaha med startsperre for større motorer

BÅTER I SJØEN: Neste år lanserer Yamaha startsperre for påhengere opp til 100 hestekrefter.

Publisert Sist oppdatert

I år lanserte Yamaha startsperre for sine påhengere på 30 og 40 hestekrefter. På standen til Yamaha på Båter i Sjøen forteller distriktsjef Iver Strand hos Yamaha Motor Scandinavia at de i 2010 kommer med startsperre for motorer opp til 100 hestekrefter.

– Vi lanserer da startsperre for 50, 60, 80 og 100 hestekrefter, forteller han til Båtliv. Alle påhengere i denne størrelsen, inkludert 30 og 40-hesterne, blir da standard med startsperre.

– Dette påvirker ikke prisen på motorene, som holder samme prisnivå, sier Strand.

Når man kjøper motorerer med startsperre får man med en boks og en fjernkontroll. Inntil boksen plugges inn i motoren går motoren som normalt, men etter at den er montert vil motoren ikke gå uten at boksen er aktivisert. Fjernes boksen vil heller ikke motoren starte. Boksen må være på plass og man må aktivere startsperren.

Tyverisikring av motorer er ikke nytt fra Yamaha. Både Yamahas V8-er med 350 hestekrefter utenbords og F250 B har et såkalt Drive by wire. Det vil si at det sitter en kode i kontrollen, og skulle noen stjele motoren vil den ikke fungere med ny kontroller, da koden ikke stemmer overens. Eneste mulighet for å ha glede av motoren er også her å oppsøke en godkjent forhandler som vil oppdage om motoren er stjålet.