Bli en sup'er!

Lyst å prøve en ny vannsport? Kom til Sandvika og prøv Stand Up Paddle, ellers stående padling, som er den siste «in-sporten» på Hawaii.

Publisert

SUPPING: Norboat-, Seilas-representanter på hvert sitt brett i dag.Foto: Inger Sørensen.

SUP – eller stand-up padling er gøy, lett å lære og er dessuten en fantastisk bra treningsform for alle aldersgrupper. Idretten har sitt utspring på Hawaii-øyene for lenge siden, og har i løpet av de siste årene fått et comeback. Flere har gått over fra bølgesurfing til standup-padling.

Sup.no er på messa i Sandvika med flere brett, og inviterer alle besøkende ta en gratis prøvetur. Lørdag er det også duket for en uformell konkurranse klokken 1200, med mulig påmelding helt frem til start.

Vi testet ut flere av brettene i dag, og fant dem overraskende stabile. I motsetning til kajakkpadling, hvor man padler med en dobbel åre, padles brettet med én åre på kun kun én side av brettet. Åren beveges gjennom vannet parallet brettet, men ikke like langt ut til siden som med en dobbel kajakkåre.

Den største utfordringen synes undertegnende er å holde rett kurs, ettersom det er lett å dreie litt til siden hvis padleårene ikke holdes i riktig vinkel hele tiden.

Vil du vite med om denne morsomme og treningseffektive sporten før du møter opp i morgen kan du lese her.

Powered by Labrador CMS