Mødre bordet lekter

22 kvinner, som ifølge en pressemelding alle er mødre, entret tirsdag formiddag lekteren som deponerer giftig slam fra havnebassenget i Bjørvika i Oslo utenfor Malmøya. Mødrene krever at miljøvernministeren stanser den omstridte deponeringen.

Publisert

I dag kl. 10.30 entret 22 mødre pumpelekteren som brukes til å pumpe giftslam fra Oslo havn ned i sjøen utenfor Malmøykalven i Oslofjorden.

Mødre mot giftdumping krever at miljøvernminister Bjørnøy stopper giftdumpingen øyeblikkelig, og har sendt ut følgende i en pressemelding:

Vi ber miljøvernministeren følge Soria Moria-erklæringen:

"Fjordene skal være matfat og friluftsområder, og ikke avfallsplasser for farlige miljøgifter."

Havet skal ikke brukes som giftlager. Giftslammet må sikres på land slik at vi er trygge på at naturen og våre barn ikke tar skade. Vi er mødre som på vegne av kommende generasjoner ber om at de ansvarlige myndigheter følger ”føre var” – prinsippet.

Som miljøvernminister har du anledning til å gjøre om på godkjenningen du ga 6. desember 2005. Det finnes andre løsninger enn å dumpe fortidens miljøsynder i havet hos naboen.

Stordalen

Petter Stordalens eks er en av 22 mødre som står på en lekter i Oslofjorden for å hindre giftdumping ved Malmøya.

- Jeg har tre barn som jeg ønsker skal vokse opp i på et miljøvennlig sted, sier Ingrid Stordalen til TV 2 Nettavisen. Hun mener at miljøgiftene bør dumpes på et landdeponi ved Holmestrand i stedet.

- Dette er helt sykt. Vi må tenke på barna våre, sier Stordalen.

- Vi står her til vi blir båret bort, sier Anne Groven, en annen av mødrene.

Petter Stordalen synes ifølge den godt informerte Nettavisen at hans ekskone er tøff, og at støtter henne fullt ut.

- Jeg synes det er fantastisk bra, og jeg støtter henne i saken, sier Petter Stordalen til TV 2 Nettavisen.

Powered by Labrador CMS