FEIL PÅ FEIL: Politidistriktene har innrapportert feil på feil på de nye patruljebåtene fra svenske Marell som har 2 x Mercury V12 på hekken. (FOTO: ESPEN STRAI/POLITIET).
FEIL PÅ FEIL: Politidistriktene har innrapportert feil på feil på de nye patruljebåtene fra svenske Marell som har 2 x Mercury V12 på hekken.

Problemer i kø for nye politibåter

Problemene har stått i kø på de nye politibåtene M12 fra svenske Marell med Mercury V12-motorer som er levert til seks politidistrikter langs kysten. Innkjøpsansvarlig i Politiets fellestjenester vedgår at det er flere feil enn ønskelig.

Publisert Sist oppdatert

Går du til anskaffelse av helt ny båt, vet du av erfaring at det alltid er noe som ikke virker som det skal. For oss som bare bruker båten i fritiden er det som regel ikke noe problem å vente litt på nye deler fra forhandleren. Problemet er akutt annerledes når båten har blålys og inngår som en viktig enhet i politiberedskapen langs kysten. Spesielt utfordrende blir det når det er vanskelig å skaffe deler og det ikke finnes kompetent hjelp på mange mils avstand.

Innkjøringsproblemer?

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER