Dagens havnetips:

Lokker med egen Beach Club

Mange velger gjestehavnen ved Stabbestranda istedet for Kragerø sentrum.

Publisert

HOVEDBILDE: Havnen er kun noen får år gammel og har gode gjesteplasser. Alle foto: Linn Krogh Hansen.

Unge kragerøfolk liker å kalle byen sin «Norges St. Tropez». Med høy kjendisfaktor, båtliv og partystemning som overgår det meste sommertid, lever småbyen godt opp til den noe mer kjente franske jetsetbyen på rivieraen.

80 gjesteplasser

Kommer du med båt kan det være trengt å finne plass i sentrum i juli. Ta heller svippturen tvers over Kragerøfjorden til Beach Club og Stabbestranda. Beach Club er stranddelen til spahotellet Kragerø Resort, som du ser rett ovenfor i åsen.

Småbåthavnen er del i to, én lang brygge går rett ut fra Restauranten og fergeleiet, mens hovedbryggene ligger rett ut for Beach Club, 200 meter lengre bort. Her er det 80 gjesteplasser til kr 250 per natt, med alle fasiliteter. Isbar, dagligvarebutikk og restauranten Naus ligger rett på bryggekanten.

Golf og spa

Beach Club har en stor terrasse med kafe, bar, palmer og sitteplasser. Lengre bort ligger et flott badeanlegg med basseng, barnebasseng, stupetårn og klatrevegg fra vannet. Kragerø Resort, som ligger i gåavstand rett opp fra Beach Club,  har dessuten et spennende sommerprogram for hele familien, og en av Norges flotteste golfbaner, Tennisbaner, og spaavdeling med innendørs og utendørs basseng.

Bassenget trenger en vask

Da vi var innom forrige uke så bassenget desverre ikke ut til å ha blitt renset på en stund, og flere av gjestene vi møtte var skuffet og ville ikke bade. Synd at det eller så flotte 24 meter bassenget med sjøvann var fullt av grønne og brune alger, ettersom det senker helthetsinntrykket. Dette gjaldt også barnebassenget.

Men forhåpenligvis tar  betjeningen seg tid til å rense bassenget før fellesferien, ettersom dette er en av hovedattraksjonen på stedet.

Kajakk og kyststi

Er du glad i å padle kan du leie kajakk her på timesbasis eller til 200 kroner for en hel dag.  En supert tilbud for deg som ikke har  lyst til å røre på deg og oppleve skjærgården på en annen måte.

En annen flott turopplevelse er kyststien, som går fra Stabbestad og utover mot Portør. Her går du lange svaberg, strender og kystvegitasjon, med mange fine bademuligheter underveis.

Finn en havn

havna.com finner du bilder og informasjon om enn 850 gjestehavner og 300 naturhavner. På havna.com finner du også turtips og artikler om båtlivet.

Del et bilde

Del dine turtips og sommerbilder fra årets båtferie på facebooksiden til havna.com. De beste bildene premeieres med tre utgaver av magasinet Båtliv.

Powered by Labrador CMS