Lite skip for 3,3 mill

Beneteaus nye Swift Trawler 44 er blant nyhetene som slår an på «Boot».

Publisert

Düsseldorf, Tyskland

Den nye trawleren fra franske Beneteau er 13,9 meter lang, 4,25 meter bred, og veier snaue 11 tonn. Den er utstyrt med to maskiner på 300 hestekrefter hver seg.  Toppfarten skal være hele 26 knop, som er uvanlig hurtig for en trawlertype (derav navnet Swift Trawler).

44-foteren fra Beneteau er et flytende landsted med enorm flybridge (toppdekk) og stort akterdekk. Innvendig har den en stor salong med TV-krok og glassvegg mot akterdekket. Videre forover er byssa på babord og styreposisjon med dobbeltsete på styrbord. I kjent trawlerstil er det dør ut på styrbord fra førerplassen.

Beneteau Swift Trawler 44 er utstyrt med to store lugarer forut på nedre dekk, en på babord side og en stor forpigg. På styrbord er badet med to inngangsdører. Båten har en såkalt assymetrisk dekksløsning med bredere dollbord på styrbord enn babord side.

Ifølge den norske importøren Normar har lillesøsteren på 34-fot vært en stor suksess. De oppgir basisprisen på  44-foteren til 3,35 millioner kroner. Levert ferdig utstyrt i Norge, kommer prisen på rund fire millioner kroner, opplyser Morten Herregården i Normar. 44-foteren er arvtager etter 42-foteren, men prisen på den nye båten er kun litt høyere enn for forgjengeren.

– Swift Trawler 44 er en hit her på messen. Vi har hatt mange norske interessenter om bord. Den er lysere og mer elegant enn forgjengeren. Assymetriske dollbord gir større salong, sier Herregården.

Om du ikke har planer om å reise til Düsseldorf for å se båtene som er utstilt på «Boot»-messen, kan du ta se 360 graders visning hos Normar her.

Powered by Labrador CMS