Lettvint bunnpuss med megabørste

Hullmate Brizo er et nytt, patentert skuresystem for jevnlig, lettvint bekjempelse av groe under vannlinjen.

Publisert

Prinsippet er enkelt: En solid, delvis krummet teleskopisk stålrør som kan trekkes ut inntil ni fot påsettes et skurehode med utskiftbare svamper og skurebørster. Dette fjerner alger, lett groe og tilløp til skjellvekst på skroget. 

 

- Kostehodet har en oppdrift på vel ti kilo, og det er denne oppdriften som gjør den tyngste jobben, sammen med vinklete skrapeplater og de ulike skurebørstene, sa utstiller Nick Casey til Båtliv da vi traff ham på båtutstyrsmessen METS 2011.

 

Casey innrømmer gjerne at dette ikke er verktøyet for nedgrodde båter, og hverken rur eller fastgrodde skjell blir fjernet. Det er da heller ikke hensikten at Hullmate Brizo skal være et alternativ til landsetting av nedgrodde båter.

 

- Vår idé er at kosten brukes som en del av det løpende vedlikeholdet et par ganger i året. Det tar ikke lange tiden - og jobben er heller ikke tung, understreker Nick Casey, og legger til at en produsent av miljøvennlig «EU-bunnstoff» nå vurderer å anbefale alle sine kunder å benytte bunnskrapen.

 

Skuresystemet passer best på seilbåter og motoriserte deplasementbåter som snekker og skøyter. Det er ikke så lett å få skrapt bunnen skikkelig på virkelig flatebunnede, planende båter. Men er båten av riktig type er jobben kjapt gjort, det tar typisk et kvarters til å skrape en 35-foter med Hullmate Brizo, hevder produsenten. 

 

Et komplett Brizo Hullmate-sett koster vel 2000 kroner på www.hullmate.com

Se produsentens egen reklamevideo:

 

 

 

Powered by Labrador CMS