Lesertur til Frankrike

Har du lyst til å oppleve båtlivet på den franske landsbygda? Da kan du bli med Båtliv på lesertur på Canal du Midi i høst.

Publisert

Bli med Båtliv på lesertur til Canal du Midi i Frankrike i høstferien år. Du får oppleve god mat, vakkert landskap og avslappende båtliv. Abonnenter får ti prosent rabatt.

Se film fra Canal du Midi her

Høstferien

Turen er planlagt til uke 40, det vil si første uka i oktober 2010, som er høstferieuke for mange nordmenn. Da er det fortsatt relativt sommerlig i Sør-Frankrike, men ikke stekende varmt som i august. Oktober er også utenfor den mest hektiske høysesongen.

Det er selskapet Le Boat, som er Europas største båtutleieselskap, som i samarbeid med bladet Båtliv og Air France arrangerer denne turen for Båtlivs lesere til høsten.

Vi flyr til Toulouse sør i Frankrike fredag første oktober, og kjører leiebil en drøy halvtime til landsbyen Castelnaudary, hvor Le Boat har base for sin flåte av leiebåter. Lørdag kaster vi loss og kjører medstrøms østover mot Middelhavet.

Fra Castelnaudary går turen til landsbyen Bram, deretter til Carcasonne, så til Trebes, videre til La Redort  og med Homps som endepunkt for turen. I seks knops fart tar turen drøye 20 timer , og vi passerer vi 44 sluser, opplyser turleder Morten Christiansen i selskapet Kanalbåtferie, som representerer Le Boat i Norge.

Ingen bevis

Båttypene vi skal bruke heter «Salsa» og «Magnifique» og er 45 fot lange. Dette er komfortable båter med alt utstyr om bord, det vil si dyner, puter, gasskomfyr, aircondition, kjøl og frys, fire lugarer med bad/  og toalett. Begge båtene har  styreposisjon oppe og nede, og flybridge med sitteplass til ti personer. Det er lade muligheter for 220 volt om bord.  Det kreves ikke båtførerbevis for å være skipper på disse båtene, som har enkel aksling og baugpropell.

Å leie disse båtene i uke koster 2200 euro, som altså kan fordeles på maks ti deltagere. I tillegg kommer utgifter til mat og drikke, diesel og forsikring samt overnatting på hotell første og siste natt. Flybillett tur retur Oslo – Toulouse vil også være en del av regnestykket. Flybillettene er ofte gunstigere i pris om man bestiller tidlig.

Da Båtliv testet denne turen i fjor høst havnet vi på 11.550 kroner pr. person alt i alt. Vi spiste som regel i land på restaurant og levde på ingen måte på sparebluss. Vi var seks personer på en «Salsa», og betalte 5300 kroner per person for flybilletten.

Turen blir lagt opp med noen aktiviteter, men stort sett kan man gjøre hva man vil. Interesserte bes ta kontakt med Morten Christiansen i selskapet Kanalbåtferie for mer informasjon.

Mer informasjon om leserturen finner du her.

Powered by Labrador CMS