La "lensemannen" gjøre jobben

La "lensemannen" gjøre jobben

”Länsman” er navnet på en av det siste årets mest geniale små oppfinnelser. Med hjelp fra naturkreftene sparer den deg for bekymringer, og båten din fra å synke.

Publisert Sist oppdatert

Man kan fort gå seg bort i elektroniske vidundere på messen Sjøen For Alle. Derfor var det nesten litt nostalgisk å treffe entusiastiske Peter Nilsson. Svensken i dress som ville demonstrere, det han selv mente var en av de siste års mest geniale oppfinnelser til småbåter.

Länsman er en manuell lensepumpe som går på naturens egne krefter. Ralf Larson kom på ideen etter at han ble lei av å bli oppring av sine gamle foreldre med beskjed om at nå måtte båten lenses. Oppfinnelsen distribueres nå av båtutstyrs leverandøren Maritim her i Norge. Som du sikkert har skjønt handler det om lensing av båten. Lensemannen er en liten genial sak, som koster lite og lar naturen gjøre jobben. En liten plastbelg er satt i mellom to vevde bånd, som igjen festes til båtens fortøyningstau. Rykkene som automatisk blir gjennom bevegelsene i skroget , e nok til å sete i gang lensingen. Under ideelle forhold kan pumpen klare 2500 liter vann i døgnet. 

Oppfinnelsen er beregnet på mindre åpne båter som blir utsatt for mye regnvann gjennom en sommer.

Forsikringsselskapene er harde i sine vurderinger når det gjelder vannfylte båter, eller båter og motorer som synker fordi eierne ikke passer på båtene sine. Vann i båten fører til unødvendige bekymringer for båteieren. Om du ikke bor i nærheten av der du har båten koster det både tid og penger og energi å dra til båten for å sjekke at lensepumpa går som den skal, eller for å tømme den for vann. Med Lensemannen slipper du å tenke på dette i følge Larson. Han har drevet testing av dette langs svenskekysten i toår før han nå slipper det på kunder.

Messepris er 549 kroner.