Barnefamilier og skoleklasser står for over halvparten av alle besøkene til kystledhyttene. På Strømtangen er det tre kystledhytter. Robåt er tilgjengelig på flere av hyttene i Kystleden Oslofjorden. Foto: Oslofjordens Friluftsråd.
Barnefamilier og skoleklasser står for over halvparten av alle besøkene til kystledhyttene. På Strømtangen er det tre kystledhytter. Robåt er tilgjengelig på flere av hyttene i Kystleden Oslofjorden. Foto: Oslofjordens Friluftsråd.

Sparker i gang ny kystledsesong

Det har vært stor pågang, og mange bookinger har blitt gjennomført siden starten klokken 12 tirsdag, melder Oslofjordens Friluftsråd. Det er alltid spennende å sparke i gang en ny kystledsesong. Fortsatt plass i flere hytter.

Publisert Sist oppdatert

Oslofjordens Friluftsråd har åpnet for sesongens booking av kystledhytter, flotte plasser som greit kan besøkes av båtfolk med dagsturbåter som ønsker en «bobåtferie» med innlosjering fra hytte til hytte.

Tilbakemeldingene ved starten av årets booking år har vært gode, sier Kyrre Hurum i Oslofjordens Friluftsråd . I år har systemet fungert som det skal; mange tusen har allerede fått sikret seg årets hyttetur, men det er plass til mange flere.

STARTBUA: Startbua ligger på øya Hvasser, ytterst på moloen med utsikt over Sandøsund og rett ved siden av un gjestehavn. Denne lille hytta er akkurat stor nok for to, med alt du trenger for et opphold i et vakkert område. Her har du strender og kyststi og Færder nasjonalpark rett i nærheten. Foto: Oslofjordens Friluftsråd.
STARTBUA: Startbua ligger på øya Hvasser, ytterst på moloen med utsikt over Sandøsund og rett ved siden av un gjestehavn. Denne lille hytta er akkurat stor nok for to, med alt du trenger for et opphold i et vakkert område. Her har du strender og kyststi og Færder nasjonalpark rett i nærheten.
MELLOM-BOLÆRNE: Friluftsliv og kulturhistorie er to viktige deler av kystleden. På øya Mellom-Bolæren i Færder ligger det gamle småbruket Rønningen fra 1800-tallet. Øya ligger i Færder nasjonalpark og innbyr til friluftsliv. Foto: Oslofjordens Friluftsråd.
MELLOM-BOLÆRNE: Friluftsliv og kulturhistorie er to viktige deler av kystleden. På øya Mellom-Bolæren i Færder ligger det gamle småbruket Rønningen fra 1800-tallet. Øya ligger i Færder nasjonalpark og innbyr til friluftsliv.

– Vi gleder oss over at så mange ønsker seg kortreist ferie langs fjorden vår, for å oppleve kystkultur og nyte det enkle friluftslivet. To timer etter åpning var vi oppe i 2816 bookingdøgn, og 17562 gjestedøgn, fordelt på de 70 hyttene i nettverket, sier Kyrre.

– For de som ønsker å oppdage noe nytt, kan vi lokke med en nyåpnet hytte, Mineverkstedet på Bergholmen i Frogn kommune. Hvis du ikke fikk sikret drømmeferien i denne omgang, så følg med, for det kommer flere nye perler i løpet av sesongen.

I morgen klokken 12:.00 åpnes booking for alle. Til de som ønsker å dra på tur, men ikke har fått booket noe i dag så er det er fortsatt mange muligheter og flotte steder å besøke. Se på litt forskjellige datoer, eller prøv et nytt og ukjent sted, tipser han.