Lagde 70 båter på Nærsnes

For en festdag det ble da Kystlaget trommet sammen til Kystkulturdag på Nærsnes i helgen. Barna lagde 70 båter i løpet av dagen på den tradisjonsrike Promhavn slipp. Det må være ny rekord for verftet! Se video.

Publisert Sist oppdatert

Sol fra skyfri himmel. Båter, mennesker, vafler, wicmann gromlyd, tjærebrenning, røkt makrell, aquarium med ål og hummer, taulaging. Kort sagt kystkultur på sitt beste. Nærsnes kystlag arrangerte kystkulturdagen på Promhavn slipp på Nærsnes for 21. gang. I videoen forteller styreleder i forbundet Kysten; Asgeir K. Svendsen, hva dagen inneholdt. Barna fikk blant annet prøve seg som båtbyggere. Det gav mersmak. 70 båter ble laget på den tradisjonsrike slippen denne dagen og sjøsatt og lekt med i vika og bekkefar. 

Verdifull læring

Alt i våre dager er så farlig for barn. De skal helst sitte inne og spille data og TV-spill. Så ikke på kystkulturdagen på Nærsnes. Den over 100 år gamle slippen åpner opp for barn og voksne. Det er et skikkelig gammel Reodor Felgen verksted. Her er det virkelig mange ting som er farlige, men ikke en eneste skade på alle de 21 år kystkulturdagene har blitt arrangert. Barna ror, spikker, hamrer, bader, springer ut og inn av buene ombrod i skipene og har en perfekt dag sammen med andre barn og voksne. Så verdifullt for forståelse og læring av vår kystkultur. Se video i saken.