Back to the eighties med Knut Arild

Hadde han hockeysveis på 80-tallet? Vet ikke, men sjøfartsdirektør Knut Arild Hareide hadde ingen skrupler med å anlegge sveisen i en rekrutteringsfilm som har nå gått sin seiersgang.

Publisert Sist oppdatert

Med Tik Tok som arena gikk Sjøfartsdirektoratet nye veier for å finne sine nye IT-utviklere. «Stilling ledig»-annonsen ble et par minutters spillefilm med Sjøfartsdirektoratets egne folk i fri dressur.

Videoen går «viralt»

EGNE FOLK: Sjøfartsdirektoratet brukte kun egne ansatte i «spillefilmen». Fra venstre kommunikasjonsrådgiverne Helga Maria Sulen Sund, Hedda Grip Vikse og Marit Nilsen.

Hensikten var å skape oppmerksomhet rundt de ledige stillingene, men samtidig vise at Sjøfartsdirektoratet også kan være en kul arbeidsplass, selv om kanskje folk flest forbinder et direktorat med noe tørt og traurig. Filmsnutten har blitt vist over 70.000 ganger i sosiale medier og har 80-tallsheltene fra Beverly Hills, Brandon og Jackie, i hovedrollene. Om den rekker opp til Haugesunds egen Amanda, er lite trolig, men like fullt er den en formidabel suksess som «Stilling ledig»-annonse.

Doblet raskt søkerbunken

IT-UTVIKLER: Rådgiver i Sjøfartsdirektoratet, Aleksander Nordal, spiller rollen som IT-utvikler.
Knut Arild Hareide er som skapt for rollen.

Kommunikasjonsdirektør Dag Inge Aarhus smiler fra øre til øre da han forteller Båtmagasinet at søkerbunken til IT-stillingene plutselig var dobbelt så stor som vanlig. Den steg fra 9 til 18. Og det er jo oppløftende i en tid der mange er ute etter de beste IT-hodene.

Både idé og gjennomføring har skjedd med direktoratets egne folk. Filmskaperen er deres egen kommunikasjonsrådgiver Erlend Bjelland. Han er spesielt glad i 80-tallet og gikk løs på oppdraget med Ballgensere og annet utstyr som hørte 80-tallets ungdom til.

Ikke nei i sjefens munn

Og en av hovedrollene ble raskt tiltenkt sjefen sjøl, Knut Arild Hareide. Ryktene forteller at det aldri er nei i hans munn. Han stilte gladelig opp i rollen som rektor og intervjuer - og for anledningen med en hårsveis vi ikke har sett på mange, mange år. Hockeysveisen ble nok det blikkfanget den var ment som.

Tilbakemeldingene på filmsnutten skal være udelt positive, bortsett fra en kommentar om sløsing av skattepenger. Det tar filmgjengen med knusende ro. Bortsett fra fargebehandling av bilder for 8000 kroner er alt gjennomført på dugnad i eget hus. Billigere og morsommere kan det vel ikke bli?

Ta en titt selv, på Sjøfartsdirektoratets hjemmeside.

Uklart om det planlegges en oppfølger til denne filmsuksessen.