Kjøper yacht til 10 milioner kroner til babyen

– Her vil jeg ha stellebordet, sier Nils Thorsheim til konstruktøren av Azimut 50 Magellano. I desember blir han pappa for første gang.

Publisert

Se film!

Vi treffer på Nils Thorsheim (52) i en Azimut 50 Magellano, stilt ut på messas råeste stand i Genova, blant 2400 båter. 50-foteren er helt klart messas hotteste nyhet. Vi kommer rett fra nyheten Princess 52. Der var det bare å gå rett om bord, og vi hadde den helt for oss selv i tre kvarter. Foran inngangspartiet på hekken til Magellanoen er det kø, lang kø. Slik har det vært under hele messsa. Etterspørselen etter den femti fot store Magellanoen er så stor at Azimut ikke klarer å produsere nok båter.

Les mer om Magellano 50

– Vi har flere som ønsker denne båten i Norge. Vi har med et nødskrik klart å få to båter til Norge, sier Bjørn Vidar Lund i Italmarin som er med Thorsheim på sitt tredje besøk i båten. Og heldigvis. Lang kø til tross, i båten står konstruktøren og vinker oss forbi. Han er klar for en gjennomgang sammen med Nils Thorsheim som har mange tanker om hvordan båten kan tilpasses hans behov. I desember blir han nemlig pappa for første gang, og ingenting overlates til tilfeldighetene for den erfarne båtmannen. Ti måneder i året bor han i Spania. Etter at han fikk vite han skulle bli pappa solgte han leiligheten og bygget nytt hus. I to måneder av året skal de bo i Norge, i båt.

Trygg

Azimut 50 Magellano skiller seg fra alle de andre båtene, med innovativ design. Blant de andre båtene fra Azimut på standen, store og «små» er dette den eneste båten som er sertifisert for havgående turer, CE-kategori A.

– Den er veldig fin å kjøre, og reagerer kontant på rorbevegelsene,  understreker konstruktøren. Og det er nettopp at den ikke ruller og er stabil at Thorsheim fikk interesse for denne båten. Vi trekker ned fra hoveddekket til salongen under dekk.

– Her vil jeg ha vaskerom, og stellebordet skal være der, sier Nils Thorsheim og peker på en sofabenk på styrbord side. På babord side står et skrivebord. Der vil Thorsheim ha sin tredje lugar. Konstruktøren nikker bekreftende, det er ingen problemer med å tilpasse Thorsens småbarnsønsker.

To til fire lugarer

Båten som står stilt ut i Genova har to lugarer. Den kan leveres med opptil fire lugarer, avhengig av eiers behov.

– Med baby i båten trenger vi mye skapplass, fortsetter Thorsheim. Konstruktøren tar en runde og viser den ene skapplassen etter den andre, mens Thorsheim blir mer og mer overbevist om at han har funnet sin rette småbarnsbåt. I skapplassen under leideren til hoveddekket er det plass til vaskemaskinen, som er et must for småbarnfamilien.

Se video (Teksten fortsetter under filmen):

Magellano 50 har en enorm flybridge. Koketoppen til utepantryet ønsker Thorsen å erstatte med en grill.

– Her kunne det være en god ide å få til en Isofix, slik at man enkelt fester barnestolen, påpeker Thorsen.

– Hvorfor har ikke flere båter denne løsningen, spør han seg. Etter det Båtliv erfarer vil prisen på båten med alt av ekstrautstyr komme på i underkant av ti millioner kroner.

Tillegg 09.10.10: Vi har etter artikkelens publisering blitt gjort oppmerksom på at Nils Thorsheim er hovedaksjonær i Italmarin som importerer Azimut til Norge.

Les mer om Magellano 50 i Båtliv nummer 9.

Tekniske spesifikasjoner

Lengde: 14,98 meter

Bredde: 4,8 meter

Vekt: 20 tonn

Motor: 2x425 hk /2x20kw

Maks fart: 22 knop

Cruisingfart: 19 knop

Cruisingfart el-motor: 7 knop

Drivstofftank: 3000 liter

CE-sertifisering: A

Powered by Labrador CMS