JOYSTICK: Mercury har utvidet sitt system for styring med joystick for båter med bare én Mercurymotor.
JOYSTICK: Mercury har utvidet sitt system for styring med joystick for båter med bare én Mercurymotor.

Mercury Joystick Steering for én utenbordsmotor

Mercury har introdusert et joysticksystem for båter med bare én utenbordsmotor. Nyheten ble kjent på den store internasjonale båtmessen i Miami som nå pågår.

Publisert Sist oppdatert

Systemet kan brukes på båter med bare én Verado V8, V10 eller V12, motorer fra 250- til 600 hestekrefter. Dermed er Mercurys elektriske Joystick styringssystem komplett for båter med alle typer fremdriftssystemer, enten drev, innenbordsmotorer, Zeus pod-drev, båter med to og flere motorer på hekken eller båter med integrerte løsninger hvor også baugthrusteren er integrert.

Enkel å bruke

– Det nye joystick nye styringssystemet for single Mercurymotorer har et enkelt grensebrukersnitt, sier Brunswicks kategorisjef Tyler Mehrl i en melding etter lanseringen på Discover Boating Miami International Boat Show torsdag.

Mer praktisk

– Med denne løsningen eliminerer skipperen behovet for å bruke begge hender til både å gasse, gire og styre under lavhastighetsmanøvrering ved dokking. Ikke bare er én hånds betjening mer praktisk, men med dette presise styringssystemet har skipperen større ro i situasjoner der manøvrering av én enkelt motor kan være mer utfordrende enn i en situasjon der båten har flere motorer og propeller.

ENKEL: Mercury Joystick Steering for én utenbordsmotoer er helt uten fysiske knapper.
ENKEL: Mercury Joystick Steering for én utenbordsmotoer er helt uten fysiske knapper.

Intuitiv styring

Joysticken er designet uten fysiske knapper. Den kan brukes ved proporsjonal bevegelse forover og bakover. Vrifunksjonen skal gi presis og intuitiv styring. I nyhetsmeldingen fra Mercury opplyses det at Joystick Steering for énmotors båter er kompatibel med GPS multifunksjonsskjermer. Med Mercury SmartCraft Connect, som konverterer Mercury-motoren og systemdata til NMEA 2000, kan også autopilotfunksjoner integreres.

Mercury Joystick Steering for enmotors fartøy vil være i markedet fra 15. april i år.