RIB I STJERNEKLASSE: TecnoRib Pirelli 50.
RIB I STJERNEKLASSE: TecnoRib Pirelli 50.

Monsterrib med monstermotorer

Med to - eller kanskje tre - Mercury 600-hestere er TecnoRib-nyheten Pirelli 50 trolig blant de mindre aktuelle båtene på det norske markedet når ingen helt vet hvor bensinprisene havner. Men lekker er utvilsomt den enorme RIB’en.

Og ja, Pirelli-navnet og logoen er hentet fra en viss, verdenskjent italiensk dekkleverandør, selv om det nok stort sett kun er navnelisens og muligens litt gummibruk som knytter båtbygger og dekkprodusent sammen.

KREFTER: Standardmaskiner er doble 600-hestere fra Mercury.
KREFTER: Standardmaskiner er doble 600-hestere fra Mercury.

Nyheten er det foreløpige flaggskipet i TecnoRibs Pirelli-merkede walkaround-modeller som først ble introdusert i 2020.

Bak det dobbeltsteppede skroget står svenske Mannerfelt Design Team, og motorene er altså Mercurys bjørnesterke V12 Verado-modeller med 600 hestekrefter, totrinns girkasse og styrbare undervannshus.

1200 hestekrefter garanterer en toppfart på rundt femti knop, men for de riktig gale varsler TecnoRib at modellen kan utrustes med inntil 1800 hestekrefter. Innenbordsmotorer skal det også være mulig få installert.

Dette er naturligvis en solskinnsbåt som mest av alt er bygget for Middelhavet eller Karibia, kanskje som superyach-tender eller som lynrask skyssbåt mellom solvarme øyer med etterfølgende cocktailmottagelse på dekk. Men sjøsikkerheten skal være førsteklasses. Båten leveres med klasse B-serifisering, og de de heldige som har testet nyheten melder om en meget lettkjørt og lettdrevet båt med nydelige kjøreegenskaper.

INGEN LANGTURSBÅT: Under dekk er det køyeplass for fire, toalett, pantry og dusj, men ikke separate lugarer.
INGEN LANGTURSBÅT: Under dekk er det køyeplass for fire, toalett, pantry og dusj, men ikke separate lugarer.

Rent praktiske hensyn er heller ikke glemt: Under det lave overbygget og den enorme uteplassen er det fire køyeplasser i to lugarseksjoner med masse skapplass, pantry og naturligvis toalettrom med dusj.

Prisen for Pirelli 50 er ikke offentliggjort av TecnoRib, men nyhetsnettsteder på kontinentet noterer vel en halv million euro pluss moms.

Tekniske data,
TecnoRib Pirelli 50

  • Lengde: 15,20 m

  • Bredde: 4,7 m

  • Tuber: ORCA 866

  • Drivstoff: 1600 l

  • Vann: 400 l

  • Passasjerer: 14

  • Køyer: 4

  • CE-klasse: B

  • Designer: Mannerfelt Design Team