«Gjenåpner» badelandet ved Røyksundkanalen

Etter flere års forfall er badelandet ved Røyksundkanalen i Bømlo nå delvis gjenåpnet.

Publisert

– Det er full drift her nå. Vi skal yte service og gjøre rent, sier Helge Mikalsen til avisen Sunnhordland. Sammen med John-Arne Økland har han leid leid badeanlegget ved den populære Røyksundkanalen, en yndet gjennomfartsåre for småbåter i Sunnhordland.

Foreløpig er kaféen og uteområdet åpnet for publikum, men ennå er skliene og resten av badelandet stengt. De to kanal-entusiastene sier til avisen at de vil at arbeidet skal gjøres skikkelig, og det tar tid og koster penger.

Nå søker duoen om skjenkerett, og utover sommeren blir det karaoke, rekefest og grilling på anlegget, pluss ulike barnearrangementer. Helge Mikalsen lover også ferske rundtykker og aviser til båtgjestene på kaianlegget, og om det går bra i sommer sier Mikalsen at de regner med å være på plass også neste sommer.

 

Røyksundkanalen ( 59°43'32.40"N - 5°20'32.43"E) er en urgammel ferdselsåre og trygg snarvei mellom Spissøysundet og Børøyfjorden. Ved å gå gjennom kanalen slapp båtene å seile rundt Moster-havøyen. De siste tiårene har kanalen vært et poplært stoppested for båtfolk.

Hovedbildet: Badelandet ved Røyksundkanalen. Arkivfoto: Wikimedia Commons

Powered by Labrador CMS