DS
DS "Oster": Hundreåringen er i overraskende god behold etter grunnstøtingen, men reparasjonsarbeidene kan forpurre jubileumsfeiringen. Foto: www.fjordabaat.no

Dampskip grunnstøtte på jubileumstur

Veteranskipet DS "Oster", som 18. juni grunnstøtte under jubileumsturen er nå slippsatt. Det rapporteres om relativt små skader.

Publisert

Det hundre år gamle dampskipet var på vei til Kristiansand, der skipet ble bygget, da det gikk på grunn ved Fitjar, like nord for Stord. Skipet tok inn mye vann, men ingen av de 16 personene om bord ble skadet.

Ved høyvann ble skipet slept av grunnen av redningsskøytene "Nils C. P. Aure" og "Kristian Gerhard Jebsen" etter at kystvaktskipet KV "Tor" hadde hjulpet til med midlertidig tetting av skroget. DS "Oster" er nå tauet til Dåfjord på Stord og slippsatt.

Flenge i skroget

De foreløpige skaderapportene viser at skipet har fått en halv meter lang flenge i bunnen men ellers har det 10 millimeter trykke ståskroget kommet heldig fra grunnstøtingen.

DS "Oster" og DS "Børøysund" skulle også markere hundreårsdagen på Vågen i Bergen lørdag 28. juni, men det er nå høyst usikkert om denne planen kan gjennomføres ettersom reparasjonsarbeidene kan ta opptil to uker.

Powered by Labrador CMS