Hole på skjæret

KNUTE PÅ TRÅDEN: Vi kan båtmannsknop, kjerringknute, halvstikk, siste stikk og slipsknute - holder ikke det, da? (FOTO: ATLE KNUTSEN)

Ikke så kvass i quizen? Fortvil ikke, vi er i samme båt

Hører du med blant dem som prøver deg på Båtmagasinets fredagsquiz og får nedslående resultater? Så nedslående at du lurer på om du burde ha kjøpt trillebår i steden for båt? Fortvil ikke, vi er mange i samme båt, for å si det maritimt.

Publisert

For en stund siden var det spørsmål om kardinalstaker. Vi må bare innrømme at til tross for en del år på sjøen, var navnet ukjent. For ikke å snakke om hva de fire kardinalstakene betyr. Det er da det gjelder å ha et åpent og lite angstfylt syn på livet. Kardinalstaker? Hummer blir jo kalt for havets kardinal, men det er neppe merket hvor du kan sette hummerteiner. Nei, disse stakene er nok for større båter. Vi går videre.

Hvor mye kan du om gass i båt? var et annet spørsmål. Vel, fra en snekkekjørers observasjonsplass virker det som om hestekreftergutta kan svaret. Og det er full gass! Fartsgrenser, det er for biler, det.

Kardinalstaker? Hummer blir jo kalt for havets kardinal, men det er neppe merket hvor du kan sette hummerteiner

Hole på skjæret

Tenker vi propangass, skal man ikke spøke. Det er greit å sjekke at slangene sitter som de skal og at de er i litt bedre tilstand enn polarskuta Maud. Er de ikke det, trenger du antagelig ikke flybillett for å komme deg opp i lufta.

Så kommer spørsmål om sikkerhet. Hva betyr det når en person står oppreist i en båt og veiver med begge armene? Det er naturlig å svare at det er fordi treningssenteret er stengt på grunn av korona, men du kan jo kjøre bortom og sjekke svaret.

Kunnskap er makt, sa Francis Bacon - og for å løfte selvtilliten vår litt kunne Båtmagasinet ha spurt om hvilken marina som serverer den beste hamburgeren (gjerne med bacon) Trivsel er viktig på sjøen.

Men nei da, de spør heller om knuter. Vi kan båtmannsknop, kjerringknute, halvstikk, siste stikk og slipsknute - holder ikke det, da? Sitter vi med dama i båten og bruker sommerkvelden til å lese om knuter, blir det fort knute på tråden.

Nei, disse quizene må nok ned på et nivå som ikke skremmer alle de nye båteierne på land igjen. For eksempel: Hva betyr det hvis det kommer en politibåt bak deg med blålyset på?

Det betyr at du burde forberedt deg bedre på Båtmagasinets quiz og kjent til lokale fartsgrenser!