Hjelp endte i dramatisk havari

Dramatisk havari når en Buster skjærgårdsjeep skulle hjelpe en seilbåt til land utenfor Helleviga ved Søgne lørdag ettermiddag.

Publisert

To personer kom seg på land etter at en motorbåt med en seilbåt på slep havarerte ved Helleviga i Søgne lørdag ettermiddag, skriver Fædrelandsvennen.

Øyenvitne Torgeir Lygra forteller til fvn.no om enorme dønninger og at de fulgte dramaet når motorbåten, som trolig hadde seilbåten på slep, også fikk motorstopp, og gikk i fjellveggen så begge båtene ble knust og sank.

I følge Lygra var det en person I hver båt og at den ene klarte å hoppe fra seilbåten og over I motorbåten like før de gikk galt. Han mener det var flaks at de kom seg på land og ikke ble knust mellom båtene og fjellet I de store dønningene.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 12.08 via 110-sentralen. En større redningsaksjon ble da satt i gang.

-En båteier meldte at han var utenfor Helleviga på Langenes med en seilbåt på slep. Han hadde fått motorstopp og drev mot land, Etter at de to personene har kommet seg i sikkerhet knuses seilbåten mot land og synker. Motorbåten fylles med vann. Seilbåten sank først, og på grunn av høy sjø klarte ikke losbåten å redde den andre båten heller, sier operasjonsleder Bård Austad ved Agder politidistrikt til fvn.no

-Vi rekvirerer ambulanser, leger, dykkere, redningshelikopter og losbåten, forteller operasjonsleder Vidar Neset ved Agder politidistrikt til fvn.no. Klokken 12.24 får politiet beskjed om at de to personene har kommet seg trygt på land. Dermed avbrytes redningsaksjonen.

Powered by Labrador CMS