Marex ble lovpriset, men rakk ikke helt til topps.
Princess V62

Her er vinnerne av årets båt i London

På London Boat Show kåres det hvert år årets båt innenfor forskjellige kategorier. Her er årets vinnere.

Publisert Sist oppdatert
Dim: 640x233px Description: Notes:
Dim: 640x422px Description: Notes:
Dim: 400x236px Description: Notes:
Dim: 560x283px Description: Notes:
Dim: 400x266px Description: Notes:
Dim: 607x405px Description: Notes:
Dim: 352x162px Description: Notes:

RIB og sportsbåter

Zodiac n-ZO

Franske Zodiac lanserte i 2008 en ny generasjon RIB som minner lite om deres tidligere båter. Båten skal egne seg til mange forskjellige aktiviteter, som vannski, dykking og koseturer med familien - produsenten har her lagt vekt på en båt som skal dekke de fleste behov.

Les mer om båten

På en god andreplass kom norske Goldfish 29 RIB. Les mer om båtene Goldfish produserer for Forsvaret

Styrhus og walkaround

Paragon 31

Med Paragon 31 tar Nimbus sjumilssteg opp mot de tøffeste i klassen, og sjelden har Båtliv krysset av så mange høye tall på testskjemaet. Paragon 31 er en båt du føler har mye plass. Ute kan du bevege deg fritt på brede dollbord fremover mot fordekket. Solide rekker sørger for at du føler ferden trygg selv om det blåser opp til flere sekundmeter. Akterdekket er stort nok til at man kan sole seg i bredden. Også her er rammen rundt dekket solide høye rekker med åpningsbare dører ut mot badeplattformen. Flybridgen er ikke stor, men har plass til fører og to passasjerer. Her sitter du som kongen på tronen, øverst og med god utsikt. Du sitter faktisk tørrere her opp enn det du føler når du står i styrhuset.  Paragon sliter med at den er våt. Dette jobber nå verftet med å rette på. Skjønt våt. Vi kjørte båten i 30 knop gjennom til dels store bølger utaskjærs. Fire solide vindusviskere sørget for at sikten var god hele tiden, men glem for all del ikke å stenge dørene når du bruker båten i stor sjø.

Les mer om Paragon 31

Sportscruisere opp til 45 fot

Sessa C38

Da Motor Boat & Yachting testet den var de ikke i tvil om at dette er en av de beste sportscruiserne de har prøvd.

Les mer om Sessa her

Sportscruisere over 45 fot

Princess V62

Dette er en båt med høy ytelse, men fortsatt i prinsessefamilien. Det sies at dette er en båt med gode sjøegenskaper, som kombineres med spennende linjer.

Se båten på Princess sin nettside

Flybridge opp til 55 fot

Azimut 53

Her opererer verftet med stikkordene balanse og eleganse. Her er det rene linjer og stor vindusflate som gir mye naturlig lys innvendig. Båten har også en herlig flybridge.

Se Azimut 53 på produsentens nettside

Flybridge over 55 fot

Fairline Squadron 65

Squadron 65 har en stor flybridge med spisegruppe og solsenger. Akter har den en enorm senkbar badeplattform med plass til en liten ekstrabåt eller vannscooter i garasjen.  Badet er luksuriøst utført og kabinene er lyse og moderne.

Les mer om Squadron 65 og andre nyheter fra Fairline

Trawlere og bobåter

Beneteau Swift Trawler 34

Publikum sto i kø på «Båter i sjøen»  for å inspisere nyheten Beneteau  Swift Trawler 34. Med Beneteau  Swift Trawler 34 har den franske båtprodusenten valgt å gå ned i størrelse og pris i forhold til de fleste trawlerne på markedet. Trawler er en båttype i tiden. Båttypen byr på mye plass og har en toppfart på  21 knop, og en cruisingart på 15 knop. Båten har store flybridger, stort akterdekk og brede dollbord med høy skansekledning gir trygge båter for alle forhold.

Båtliv har testet båten, og artikkelen lastes ned gratis her av abonnementer (50 kroner for ikke-abonnementer).

I denne klassen var også Norske Marex med, som nylig har høstet lovord fra Motorboat & Yachting. Marex 370 vant ikke, men fikk en god andreplass med en anbefaling av juryen.

Les mer om Marex 370 her

Stål og innland

Linssen 25.9

Linssen har markert seg de siste årene. Blant annet vant Linssen Grand Sturdy 40.9 i Boot Düsseldorf i fjor. Og nå slår Linssen 25.9 til i London.

Les mer om Linsen 25.9 på produsentens nettside

Tradisjonell og retro

Nordic Cruiser

Med egenvekt på 1550 kg er Nordic Cruiser trailbar - en mobilitet som byr på ekstra muligheter.

Les mer om Nordic Cruiser på Båtguiden

Custom yachts

Mochi Long Range 23