Har stor suksess med enkle fiskebåter

Dolmøy båt har stor tro på enkle funksjonelle båter som går godt med liten motor. Hittil i år har de omsatt slike båter for over 10 millioner kroner.

Publisert

Det finnes mange suksesshistorier i norsk båtbransje om dagen. Det trenger bare ikke å handle om norskproduserte båter. Wenche og Anders Hoff fra Hitra driver Dolmøybåt.  Hittil i år har de solgt båt for over 10 millioner kroner.

–Ja pluss momsen da, ler primus motor for Dolmøy Båt Wenche Hoff.

De er ikke nye i båtmarkedet. Deres 23 fots spartanske sportsjark har blitt umåtelig populær i Norge siden paret møtte på sin første båtmess på Lillestrøm i 2008.  Selv mener de at nettopp hemmeligheten ligger i det å levere gode båter, med enkel utrustning, og som egner seg like godt til tur- og familiebåt som til fjord- og havfiskebåt. De har på få år skaffet seg en solid plattform som leverandører til en stadig voksende turistfiskenæring. En av hemmelighetene deres er at de også har en god og solid bankforbindelse som både kan gi leasing, eller finansierer båtene på en slik måte at kundene deres får butikk ut av båthandelen.

-Vi ønsker ikke å vinne noen missekonkurranse med våre båter. Hovedsaken for oss er at de er funksjonelle og trygge for brukergruppen. Vi har etter hvert fått meget gode forbindelser til fabrikken i Polen, og vi mer og mindre tegner og konstruerer våre egne båter. Vi har selvfølgelig prøvd å selge ferdigbåter fra Polen, men opplever altså større suksess med det vi selv har vært involvert i på designsiden, sier Wenche Hoff.

De har også en tradisjon for å ta rotta på alle konkurrentene  når det gjelder pris, og vi kan vel være enige med båtparet fra Trøndelag at de i år stiller med messas billigste 22 foter. For 249 000 får du båt inkludert 80 hk Suzukimotor, et lite overbygg, stor bredde og god innvendig dybde. Båten er byggenummer en, og kom etteranmeldt til messa. De har også en 19 foter i samme serien, den er priset til 189.000 med en 60 hk motor. Begge båtene skal gjøre en maksfart på rundt 26 knop med standard  motorinstallasjonen.

For å gjøre butikken enda mer lønnsom har de nettop kjøpt en større indsutrieiendom i Sverige for å brue til sentralllager for båtene sine. På den måten blir de leveringsdyktige innenfor et døgn i både Sverieg og Norge, men slipper samtidig å binde opp mye kapital i avgifter før salg. Det handler om å gjøre som de store gjør, i følge paret Hoff.

Sjekk hva vi skrev om Dolmøy allerede i 2008:

http://www.batliv.no/wip4/detail.epl?id=214154

http://www.batliv.no/wip4/detail.epl?id=361663

Powered by Labrador CMS