Nye RYCK 280 er en 28 fot Weekender med utenbordsmotor. (Se bildespesial ved å trykke øverst på kanten av bildene).
Nye RYCK 280 er en 28 fot Weekender med utenbordsmotor. (Se bildespesial ved å trykke øverst på kanten av bildene).

Hanse lanserer ny motorbåt

Tyske Hanse lanserer nå et helt nytt motorbåtmerke. RYCK Yachts sikter seg inn mot sporty båtfolk i weekender-segmentet.

Publisert Sist oppdatert

HanseYachts AG er blant Europas største båtprodusenter, og nå lanserer de en helt ny serie båter under varemerket RYCK Yachts, melder selskapet. Fra før av har Hanse både Sealine og Fjord i porteføljen av motorbåter.

Den nye satsingen gjøres i samarbeid med designer Bill Dixon. Første båt ut er 28 fot lange (skroglengde) RYCK 280. Ifølge pressemeldingen er det lagt vekt på gode sjøegenskaper og stilig design, og båten kan tilpasses ulike kundeønsker. Båten på pressebildet er utstyrt med en 300 hk Mercury utenbordsmotor. Den er klassifisert i CE-kategori C for kystnære farvann med åtte personer om bord. Båten kan fraktes på henger etter bilen.

RYCK 280 har moderne linjer med negativ baug og steppet skrog. Det er en walk around weekendbåt med stor solseng forut, styrekonsoll med T-topp og L-sofa akter. Under fordekket er det kabin med litt stueplass, toalett og kokemuligheter.

Båten er utstyrt med stor badeplattform med dusj på hekken, og henvender seg til et sporty publikum som vil fiske, stå på vannski, men også sole seg og slappe av på vannet, får Båtmagasinet opplyst.

Premiere finner sted på Cannes Yachting Festival fra 7 til 12. september i år.

Maks lengde: 916 cm

Bredde: 281 cm

Deplasement: 2,07 tonn

CE-kategori: C med 8 personer