Halvtørst amerikaner

Når amerikanske MJM Yachts klarer å halvere drivstofforbruket med sin 29z bruker den «bare» 34 liter i timen i 25 knops fart. Se vår bildespesial av båten.

Publisert

Under Miami Boat Show i fjor ble produsenten av MJM 29z og 34z grillet om påstanden at hans båt klarte å halvere forbruket tilsvarende det konkurrenter klarte. For å ta litt ekstra hardt i mener produsenten at 29-foteren også er den mest komfortable i sin størrelse, som noen gang er bygd.

Om det er varmt eller kaldt, eller om det reiner, trekkes kalesjen igjen enkelt med rullgardin-prinsipp og båten har selvfølgelig varmeapparat.

Produsenten har nå prøvekjørt 29-foteren, og den skal ifølge målingene de har gjort, bruke 34 liter i timen i 25 knop. Ved normal kjøring bruker den 11 liter i timen.

Topphastigheten oppgis å være 33 knop. 29z er motorisert med Volvo D4 260 Duo-prop. Hemligheten bak skal være varmeherdet vakumstøpt skrog av epoxy med kevelarforsterkning. 29z skal være tør og moro å kjøre. Og skulle du lure, er bokstaven Z til ære for designeren Doug Zurn.

Powered by Labrador CMS