Kystkultur

TRADISJON: Giggen er en båttype med lange tradisjoner på Sørlandet. Til våren sjøsettes dette nybygget fra Sandøy Båtbyggeri ved Tvedestrand.

Giggen gjenfødes på Gjeving

Tresjekta er båttypen som forbindes med sol og Sørlandet. Den enklere giggen som også var en vanlig og populær båttype, har ikke fått like mye oppmerksomhet. Det vil entusiastene i Dypvåg Totaktklubb gjøre noe med.

Til vårens sjøsettes den første nybygde giggen på mange år. Dypvåg Totaktklubb i Tvedestrand er en gjeng med ivrige folk som ønsker å legge til rette for at flest mulig får gleden av å kjøre trebåt og saktegående motor av gammel type. Som en del av jobben med å ta vare på sørlandsk kystkultur, bygger entusiastene en kopi av en av giggene til nedlagte Br. Marcussens båtbyggeri på Gjeving.

Båten skal fungere som rekruttbåt Dypvåg Totaktklubb. Klubben ble stiftet allerede i 1990, og revitalisert i 2015 etter noen år i dvale. Klubbens ønske er at flere at flere skal få opp øynene for sjarmen med å tøffe rundt i en trebåt, enten den er drevet av en totakter eller en firetakter, og mener at «det finnes nok plast i sjøen fra før av».

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER