VIDEO

Kanskje Norges best bevarte Furuholmen

Gamle trebåter kan være fjordens smykker. «Tia Maria», en Furuholmen fra 1952, skiller seg ut i mengden. Se video!

Publisert Sist oppdatert

Båtliv har vært med på en tur fra Sandefjord til Tønsberg i en 65 år gammel Furuholmen . Vi aner flere nostalgiske blikk når vi nærmer oss brygga i Tønsberg. Til rors sitter Geir Aune, som har tatt godt vare på båtens historikk og utstyr.

Les hele historien og reportasjen fra Båtliv 4

– Dette er den gamle styremaskinen, og den er fra omtrentlig 1960, sier Aune og viser hvor moderne den kunne være den gang. Med ledning kunne man også styre båten fra dekk. Og dette utstyret fungerer fortsatt. På styrbord side for førerplassen er en gammel VHF, en Sailor.

– Den har vi ikke hatt hjerte til å ta ut, så den er blitt reparert og er i orden, sier Aune, og justerer litt på den gamle autopiloten.

– Vi har brukt 27 år og bygd den opp planke for planke, pusset den opp og gjort absolutt alt. Den største utfordringen har vært å få båten helt fri for råte. Det er mye man ikke kunne se, og mye som kom fram etter hvert som vi jobbet oss innover. På grunn av økonomien må man ta det litt etter litt, sier Aune.

Les historien og reportasjen om denne båten (fri tilgang for plussabonnenter)

Hvis du ikke abonnerer, prøv fra 41 kroner i måneden. Du får da også tilgang til samtlige Pluss-saker, samt digitale utgaver av Båtliv helt tilbake til 2006. Du kan da også lese i Båtlivs app som er tilgjengelig på AppStore og Google Play. Prøv her

 

Furuholmen motorkrysser

Årsmodell: 1952

Lengde: 48 fot

Bredde: 3,81 meter

Motor: Ford 2704 - 120 hk

Maks fart: 11 knop

Materiale: Tre

Vekt: 10 tonn