Fullt av norske flagg tross dårligere statistikk i Strømstad

Nordmennene dominerer fortsatt gjestehavnen i Strømstad, men statistikken viser en klar økning av svensker, tyskere og hollendere.

Publisert

-Tidligere år har nordmennene stått for minst 90 prosent av besøket  i Strømstad gjestehavn, men vi ser en større andel av svensker faktisk. Vi ligger helt likt med fjoråret når det gjelder totale gjestedøgn, sier havnesjef Robert Clouda i Strømstad.

En meget sen og flott påske gjør at statistikken holder seg likt med fjoråret, men havnesjefen innrømmer at de siste to ukene ikke har vært like bra som i fjor.

-I fjor hadde vi logget cirka 4200 på denne tiden, i år ligger vi cirka 100 bak dette. Sett i betraktning av at påsken i fjor var tidlig og med mye dårlig vær, er nok nedgangen for vår del betydeligere enn forventet, sier Clouda.

Han vil ikke spekulere i årsaken, men snakker heller om at antallet dagsbesøkende har gått opp siden i fjor. Hittil i år er antallet 1100 mot 895 i fjor på samme tid. Noe av årsaken til dette kan være at det er blitt flere havneverter i år, og hele ni personer jobber nå i havnen for å ta seg av gjester og samle inn havneavgift.

-Sammenligner vi oss med andre havner er vi ikke spesielt dyre. Er du under 10 meter koster døgnet hos oss 240 kroner. En tier dyrere om du er mellom 10 og 12 meter, og over 12 meter koster det 290 kroner. I Tanum for eksempel, koster det nå 300 for et døgn som startpris. Er du på dagsbesøk koster det 60 svenske eller 50 norske kroner her i havnen hos oss. En meget bra pris synes vi selv, sier Clouda.

-Har du noen gode norskehistorier å fortelle fra sesongen så langt?

-Nei egentlig ikke, norske båtfolk er meget hyggelige, men vi hadde en sint norsk mann innom her for en uke siden som mente det minte lite om gjestfrihet å ta seg betalt for å ligge her som dagsturist. Han påsto til og med at han  jobbet for dere, og at han skulle skrive om den dårlige gjestfriheten i Båtliv, sier havnesjefen.

Vi får bare replisere at vedkommende ikke har noe med vår redaksjon å gjøre, og at slike smått truende personer stadig dukker opp med falske hensikter. Vi har fått signalement, og navnet på minst to hunder som var med i mannens følge.  

Powered by Labrador CMS