Fuktig båtmesse i Genova

Regn og kraftig vind dominerer Europas største utendørs båtmesse som i år arrangeres for 50. gang. Se stor bildespesial.

Publisert

Den 50. internasjonale båtmessen i Genova har åpnet portene og holder i gang frem til søndag, den 10. oktober. Da den første gang ble arrangert i januar 1962 var det innenfor 30.000 kvadratmeter. I dag er det europas største båtmesse, med båter stilt ut både utendørs og innendørs, i tillegg til masse båtutstyr. Vinnerne så langt i år er de som stiller ut innendørs, som følge av regn og kraftig vind. Regnskyllene er i år så kraftige at den ene veggen til den innendørs standen til Princess kolapset, og en av utstillerne måtte sendes med ambulanse til sykehus.

Et av årets store høydepunkter er Azimut Magellano 50, som vi kommer tilbake til i en annen artikkel. Men også mange andre spennende nyheter er å se på messa, både store og små, som vi vil presentere fortløpende.

Båtmessa har i år 2300 båter. Fem hundre av dem er i vannet, og her er det båter helt opp til 60 meter i lengde. Messearrangøren opplyser at 500 av båtmodellene som i år stilles ut er nyheter. Velger du å gå bryggelangs må du belage deg på en lang tur om du vil se alle båtene. Messearrangøren opplysr også at det ikke er mindre enn ni kilometer kai og bryggeplass du kan rusle langs.

Powered by Labrador CMS