Førsteinntrykk av Askeladdens nye daycruiser

Askeladden 605 fases ut og erstattes av C62 Cruiser. Vi har vært om bord i nykommeren og har fått et lite førsteinntrykk. Se bildespesial.

Publisert

BÅTER I SJØEN/SANDVIKA: Sammenlignet med 605 Explorer har C62 Cruiser fått høyere baug, som skal gi mindre dunking. Går vi om bord i nykommeren ser vi at det ikke er veldig mye som skiller disse to båtene. Noe av det første man legger merke til er dashbordet, som  er mer i tiden. Det vil si bedre plass til kartplotter som får riktig vinkel i forhold til føreren. Den nye modellen har også fått delvis mørkere dashbord, noe som vil gi mindre reflekser i vinduet. Tommelen opp for det, men helt borte blir ikke refleksene, da det fortsatt er en god del hvite flater igjen. C62 får også større kryssholt enn 605 Explorer. Dessverre er det ikke gjort noe med badeplattformen, der det kreves litt vannakrobatikk om du skal få tak i redningsstigen selv, om du skulle være uheldig og falle i vannet.

Soveplass for to pluss to

Under vasken er det gjort plass til et kokeapparat med ett bluss. Her vipper vi ut plata som har kokeapparatet fastskrudd på baksiden og setter den inn i sporet. Den nye modellen har også fått et integrert kalesjeløsning. Kalesjen ligger under den bakre delen av seteryggen til akterbenken. Modellen har soveplass for fire personer, to inne i kabinen og to på benken som med et enkelt grep gjøres om til køyeplass til to, eller solseng om man vil.

Halvgod finish

Inne i kabinen står en kjøleboks og et toalett med ferskvannspyling. Toalettet låses fast, avhengig om den skal stå gjemt under dørken eller stå framme. Låsen har ikke noe metallbeslag i dørken, der er det boret et hull rett gjennom glassfiberen.  Vi legger også merke til at det ikke er noe til å trekke for takventilen. Finishen er også så som så innvendig, men dette er en prototype.

Dessverre er ikke modellen som nå står stilt ut på Båter i Sjøen tilgjengelig for prøvekjøring ennå, ettersom produsenten ikke har fått den ferdig testet i henhold til fritidsbåtforskriften.

Askeladden C62 Cruiser

Lengde: 6,10 meter

Bredde: 2,33 meter

Vekt uten motor: 1000 kg

Personer: 6

Vanntank: 40 liter

Septiktank: 40 liter

Motor: 115-150 hk

Pris: Fra 389.300 kr (introduksjonspris)

Powered by Labrador CMS