Fransk dronning i Norge

Jeanneau Prestige 500 er en stor nyhet på «Båter i sjøen» denne helgen, og representerer en ny generasjon luksusbåter.

Publisert

Jeanneau har de siste årene satset stort på moderne og innovative båter til gunstige priser. På «Båter i sjøen» denne helgen er 50-foteren Prestige 500 blant nyhetene fra det fransk suksessverftet.

–    Målet med denne båten har vært å gi 60-fots komfort om bord på en 50-foter. Det har vi klart ved å lage en båt med høye og rette skrogsider og moderne design, forteller Merry de la Poeze, som er produktdirektør for motorbåter hos Jeanneau.

IPS

Han viser Båtliv rundt i den franske skjønnheten, som holder en elegant og stram stil i kombinasjon med lyse og åpne løsninger. 50-foteren har helt klart en aura av luksusyacht. Basisprisen for båten er likevel ikke høyere enn 5,6 millioner kroner. Mye penger, men da inkluderer det også to 600 IPS-maskiner fra Volvo Penta, som gjør at båten kan styres med joystick.

Du får en båt med tre kabiner i to adskilte områder. Under salongen er rederlugaren med sittegruppe, kommode og eget luksusbad, slik man er vant med fra større luksusyachter. Forut for førerplassen er det to gjestelugarer og bad tilsluttet dette.

Familier

–    Mange av kjøperne er besteforeldre som vil ha med barn og barnebarn på tur i ferien. Men vi har også kjøpere i 40-årene, forteller de la Poeze.

Prestige 500 har en enorm flybridge med utegrill og kjøleskap og sitteplasser til et helt selskap. Under flybridgen er akterdekket med skyvedør inn til byssa og salongen. Byssa står akter slik at man kan ha kontakt både med folk ute og folk inne i salongen mens maten tilberedes. Foran salongen er førerplassen og nedgangen til lugarene forut.

De la Poeze forteller til Båtliv at Jeanneau nå bygger Prestige som egen merkevare. Kjennetegnet ved båtene skal være gode skrog, moderne og komfortable innredningsløsninger og gode bruktbåtpriser.

Tur

– Målet er ikke å konkurrere med italienerne i overdådig og fancy design. Vi vil først og fremst lage gode båter for båtfolk, sier de la Poeze til Båtliv. 500 Prestige fås i to varianter, som Sportstopp eller med flybridge. Utstilt båt koster 6,5 millioner kroner. Daglig leder Over Kårdal i Argos Båtsenter i Bergen har kjørt båten fra Frankrike til utstillingen i Sandvika i Oslofjorden. – En fantastisk tur, sier  han. Kårdal vil ta opp konkurransen med Princess, som har nabolokalet i Bergen.

Powered by Labrador CMS